Juventus 1-2 Manchester United

Érthetetlen, érthetetlen, érthetetlen. Öt perc alatt a semmiből fordított a Manchester United!


Remek hétvégi játéka után Ander Herrera bekerült a kezdőcsapatba, akárcsak Jesse Lingard, aki Mata helyett szerepelt.

 

Mivel a Valencia nyert, így a manchesterieknek mindenképp pontot vagy pontokat kellett szerezniük, hiszen lépéselőnybe került a spanyol gárda. Ennek ellenére nem igazán lendült előre Jose Mourinho csapata, leginkább beadásokkal próbáltak helyzeteket kialakítani Youngék, ám ez elég érthetetlennek és céltalannak tűnt, hiszen csak Sanchez volt a kapu előtt, ráadásul a védelem jóval magasabb volt nála.

 

A másik oldalon - nem meglepő módon - Ronaldo tűnt legveszélyesebbnek, a meccs első 15 percében három próbálkozása is volt a korábbi manchesteri kiválóságnak, ám vagy blokkolt a védelem, vagy nem talált kaput a portugál.

 

A 19. percben egy felívelt labdát fejelt le Khedirának CR, a középpályás már épp lőni akart, ám Lindelöf remekül keresztezett és mentett.

 

Sajnos a találkozó irama semmit nem nőtt a meccs elejéhez képest, igazán komoly lehetőség egyik gárda előtt sem alakult ki és nagyon nem is erőltette egyik csapat sem a rendkívül gyors támadásokat.

 

Végre valami próbálkozás félét láthattunk a Vörös Ördögöktől is, ekkor Matic ívelt a védelem mögé, ahol Sanchez mozgott a labda irányába, de nem érte el azt. A 31. percben a chilei kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást, azonban a sorfalba lőtt, ebből fordult a Juve és még ugyanabban a percben Khedira tüzelt, ám De Gea hárítani tudott.

 

A félidő utolsó tíz perce egyértelműen a hazaiaké volt, akik kicsit rákapcsoltak. Na nem kell arra gondolni, hogy futószalagon jöttek tőlük a nagyobbnál-nagyobb helyzetek, de azért sikerült beszorítaniuk ellenfelüket. Adódott is 1-2 komolyabbnak mondható próbálkozásuk, előbb Cuadrado lövése pattant meg Matic-on és a labda így lett veszélyes, De Gea azonban védeni tudott, majd Ronaldo jobbról laposan centerezett, Khedira teljesen üresen kapta az átadást, lövése azonban a kapufáról alapvonalon túlra csorgott.

 

A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok, ami mindkét együttesnek jó eredmény volt, azonban maga a játék nagyon gyengére sikeredett.

 

A második játékrész első helyzete a vendégek előtt adódott és Martial nevéhez fűződött, aki 16 méterről eresztett meg egy lövést, ám célt tévesztett. Két percre rá Dybala válaszolt, ő jobban célzott, mint Martial, ám neki sem sikerült gólt szerezni, egy csodálatos csavarást indított el, ám a labda a lécen csattant.

 

Egyre nagyobb fölénybe kerültek a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye; Bonucci ívelt fel, Ronaldo pedig villant, nem is kicsit, nem is hagyta, hogy lepattanjon a játékszer, azonnal ellőtte a háta mögül érkező labdát, ami a bal kapufa mellett suhant a hálóba, 1-0 a Juvénak.

 

Két percre rá 2-0 lehetett volna, ezúttal CR előkészítő volt, Pjanicot hozta játékba, aki kapura lőtt, De Gea azonban nagyot védett, majd Herrera felszabadított.

 

Mourinho cserélt, ám Rashford behozatalával kinyílt a manchesteri alakulat, így a hazaiaknak még könnyebb dolguk volt a helyzetek kialakításában. Jöttek is azok: Pogba vesztett labdát saját kapujától 25 méterre, Cuadrado gurított Pjanichoz, a lövés azonban elkerülte a kaput. A 74. percbe hárman támadtak három védővel szemben, Cuadrado Ronaldóhoz passzolt, a portugál lövés helyett visszatette a társnak, aki azonban centikkel kapu fölé tekert.

 

Pjanic ezúttal távolról kísérletezett, tévedett, mert nem talált kaput, ám igen közel volt a felső sarokhoz.

 

Mourinho újabb cseréket hajtott végre, bejött Mata és Fellaini.

 

A 85. percben hatalmas lehetőséghez jutott a United, Pogbát vágták fel a tizenhatos előtt, a játékvezető szabadrúgást ítélt. Mivel Sanchez már nem volt a pályán, Young és Mata álltak a labda mögé, utóbbi lőtte el, nem is akárhogy, szépen tekert a kapuba, 1-1!! Jó helyre került az 500. manchesteri BEK illetve BL gól!

 

 

Gyorsan válaszolni akartak a hazaiak, de Dybala csúnyán mellé lőtt 17 méterről, pedig Cuadrado szépen lekészítette neki a játékszert.

 

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Szabadrúgást hajtott végre Young a baloldali oldalvonal mellől, remekül tekert kapu elé, a kapus védett, de ráütötte csapattársára, akiről másik hazai játékosra pattant az, végül a hálóban kötött ki. Mindez a 89. perc eseménye volt. 2-1, immár a United vezetett!

 

 

Bonucci gondolta, hogy kiegyenlít, távolról próbálkozott, De Geán azonban nem tudott kifogni.

 

Négy perc hosszabbítás következett, melyben Rashford előtt óriási lehetőség adódott, Martialtól kapott nagyszerű passzt, csak a kapussal állt szemben, ám a lengyel portás hárítani tudott.

 

Hihetetlen, hogy az utolsó 5 percben hogy sikerült ezt a győzelmet összehozni, 85 percig szinte a pályán sem volt a United, simán lehetett volna 4-0 is az állás, ehelyett 2-1-re nyert a Manchester, ezzel pedig nagy lépést tett a továbbjutás felé.

 

 


Bajnokok Ligája, H-csoport
Juventus 1-2 Manchester United
Allianz Stadium

 

Vezette: O. Hategan

 

Juventus: Szczesny - De Sciglio(Barzagli 83.), Bonucci, Chiellini, Sandro - Khedira(Matuidi 61.), Pjanic, Bentancur - Cuadrado(Mandzukic 91.), Dybala, Ronaldo
Nem használt cserék: Perin, Benatia, Rugani

 

United: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Herrera(Mata 79.), Matic, Pogba - Lingard(Rashford 70.), Sanchez(Fellaini 79.), Martial
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Fred, Darmian

 

Gólszerző: Ronaldo 65' illetve Mata 86', Sandro 89' (öngól)

 

Sárga lap: Sandro, Dybala illetve Matic, Herrera, Martial

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!