Mata: Tudtam, hogy el kell vállalnom

Juan Mata elárulta, engedélyt kért a csapat másik szabadrúgás specialistájától, Ashley Youngtól, hogy elvégezhesse azt a pontrúgást, amelyből született gól alapját képezte a Vörös Ördögök parádés torinói fordításának szerdán este.


Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt a United hátrányban volt, köszönhetően egykori játékosuk, Cristiano Ronaldo parádés kapásgóljának, a Vörös Ördögök azonban egyenlíteni tudtak egy Paul Pogba ellen elkövetett szabálytalanság után megítélt szabadrúgásból, amelyet a spanyol középpályás váltott gólra.

 

"Amint megítélték számunkra a szabadrúgást, meg volt bennem a magabiztosság, hogy nekem kell elvégeznem" - kezdte a United 8-asa.

 

"Mondtam Ash-nek: 'Kérlek, hadd végezzem el én, áttudom lőni a sorfal felett'."

 

"Az ilyen szituációk nagyon nehezek egy kapus számára, mert a fal közelsége miatt nem látnak sokat."

 

"Úgyhogy megpróbáltam azt, amit annyiszor gyakoroltam és kísérleteztem. Fontos volt, hogy gólt szerezzünk és 1-1-re alakítsuk az eredményt, mert azután ez kellett ahhoz, hogy az újabb gólunkkal 1-2-re tudjuk változtatni az állást. Szerintem a helyszín és a mérkőzés fontossága tekintetében, ez az egyik legjobb [gól, amelyet szereztem]."

 

 

A világbajnok játékos csak dicsérettel tudta illetni csapata személyiségét és mentális erősségét, amelyet a klub történetének első győzelme során mutattak be a Juventus új otthonában, az Allianz Stadiumban.

 

"Talpra álltunk, és megtudtuk valósítani az egyik legnehezebben elérhető célt, azaz, hogy két gólt szerezzünk vesztes állásból a Juventus ellen" - tette hozzá.

 

"Fantasztikus csapat és stadion, nagyszerű hangulat, így pedig nagyon nehéz játszani. De ilyen a futball, és ha van két szabadrúgásod veszélyes helyről, akkor azokból a lehető legtöbbet ki kell hoznod, ezt pedig meg is tudtuk tenni az utolsó öt percben, ami nagyon de nagyon pozitív érzést keltett bennünk a meccs végén. Az, hogy sikerült úgy visszatérnünk Manchesterbe, hogy szenvedtünk a mérkőzésen - különösen a második félidőben, ahol sok helyzetük volt - mégis miénk a három pont, szerintem hatalmas lépést jelent számunkra a csoportkörből való továbbjutásban."

 

"Ebben a stadionban minden csapatnak az a célja, hogy egészen a lefújásig legyen legalább esélye egy számára pozitív eredményt elérni, még akkor is ha helyzetet helyzet hátán dolgoznak ki, és nagyon beszorítanak."

 

"Ha 1-0-s hátrányban vagy, vagy 1-1 az állás, akkor is az életben maradásra kell törekedned és meg kell ragadnod az utolsó lehetőségeket, ha adódnak, mi pedig ezt megtudtuk tenni ma. Képzelhetik, hogy milyen hangulat uralkodik most az öltözőben és most mindannyian nagyon boldogok vagyunk, mert nagyon sok szurkolónk lehetett közelről szemtanúja a góljainknak [a stadionon belüli helyüknek köszönhetően]. Szerintem ők is mosollyal az arcukon térnek majd vissza Manchesterbe."

 

 

"Szeretném kiemelni a csapat szenvedélyét, személyiségét és az erőfeszítéseit, amiket tett a sikerért."

 

"Hittünk benne, hogy lehet egy-két helyzetünk, amelyekből talán egyet be is lőhetünk. Egy döntetlen se lett volna rossz itt. De aztán Ashley Young nagyon, de nagyon jól adott be és aztán nem tudom mi történt a tizenhatoson belül [a győztesgólnál] - öngólnak, vagy valami olyasminek tűnt - de nagyon fontos három pontot tudtunk szerezni."

 

"Még két mérkőzésünk hátra van, de hatalmas lépést tudtunk tenni a továbbjutás érdekében. Hazai pályán, az Old Traffordon fogadjuk majd a Young Boyst, és minden tőlünk telhetőt megfogunk tenni a győzelemért és az újabb három pontért. Az utána következő, Valencia elleni összecsapás nagyon különleges lesz számomra, pont ahogyan Paulnak volt a mai - visszatérés egy olyan csapathoz, amelyet szeretek - úgyhogy majd meglátjuk mi lesz."

 

"Ma nagy lépést tudtunk megtenni előre, de még nem lefutott semmi."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!