Herrera: Továbbra is a United a legnagyobb

Ander Herrera szerint lehet, hogy a Manchester City a vasárnapi városi derbi esélyese, de továbbra is a Manchester United az Egyesület Királyság legnagyobb klubja.


A sokak számára meglepetést keltő Juventus elleni Bajnokok Ligája győzelmüket követően a Unitedre egy City elleni rangadó vár hétvégén az Etihad Stadiumban.

 

A két csapat hasonló pályaválasztás mellett lejátszott áprilisi mérkőzésén sokkoló, a Vörös Ördögök győzelmét jelentő végeredmény született két gólos hátrányból, a torinóiak felett aratott siker pedig nem is jöhetett volna jobbkor számukra.

 

"Nem szeretem az összehasonlításokat" - kezdte Herrera, utalva előző szezonbeli győzelmükre, amely elhalasztotta a City bajnoki aranyérmének megünneplését.

 

"Ez egy új mérkőzés és azzal együtt új helyzet lesz. Remélhetőleg sikerül majd nyernünk."

 

"Igaz, hogy ők számítanak favoritnak, mert jelen pillanatban hihetetlen formában vannak, de mi vagyunk a Manchester United, akik kapcsán soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni."

 

 

Az Etihadba tett látogatásuk során a United újabb sokat jelentő győzelmet arathatna városi riválisa felett, amellyel elhallgattathatnák a gyengébb szezonkezdet okán egyre sokasodó kritikákat.

 

"Ha a Manchester Unitedben, az Egyesült Királyság legnagyobb klubjában játszol, amely a világ egyik legnagyobbja is egyben, akkor ehhez hozzá kell szoknod" - tette hozzá a baszk középpályás.

 

"Öt éve játszom itt, Louis van Gaal irányítása alatt pedig mindennap rólunk szóltak a lapok."

 

"Mourinho érkezésével ugyanez maradt a helyzet, de vele címeket nyertünk. Ha egyszer új menedzser kerül majd a csapat élére, akkor is ez lesz a forgatókönyv, úgyhogy ez olyan, amihez már hozzászoktunk."

 

"Szerintem a Manchester United játékosainak rendelkezniük kell olyan személyiséggel, hogy ezzel megbirkóznak. Az igaz, hogy ha a Premier League-beli riválisaink mérkőzést veszítenek, akkor annak nincs akkora hírértéke, míg az esetünkben igen és minden arról szól."

 

Manchester vörös felében pedig voltak gyengébb periódusok idén, amelyet jól példáz, hogy már ki is estek a Ligakupából, a bajnokságban pedig a 7. helyet foglalják el.

 

"A rossz pillanatokban is mi vagyunk az igazi Manchester United, nekünk pedig fel kell ismernünk, hogy ilyenekből volt idén egypár, ezért fejlődnünk kell."

 

"Igaz, hogy az utóbbi időszak eredményei jó hangulatot, energiát kölcsönzött számunkra, de az igazi Manchester Unitedet majd a szezon végén lehet megítélni, akkor mondhatjuk ki, hogy jó vagy rossz szezonunk volt-e."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

Premier League 12. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!