Csökkenő bevételek az Old Traffordon

Csökkenő bevételről és profitról adott számot a Manchester United a 2019. üzleti év első negyedévét illetően.


A szeptember 30-ig tartó időszakban 135 millió fontos bevételt generált a klub, amely az előző év hasonló időszakához képest 6.1 százalékos csökkenést jelent.

 

A klub bejelentése szerint mindez nagyban a csökkenő szponzori bevételeknek, a kisebb léptékű nyári felkészülési túrának és a kevesebb hazai rendezésű mérkőzés miatti alacsonyabb meccsnapi bevételnek köszönhető.

 

Ennek eredményeként a Vörös Ördögök működési profitja a negyedévre vonatkozóan 13.9 millió font lett, amely 22.3 százalékkal kevesebb, mint az előző üzleti év ugyanezen periódusában.

 

Mindazonáltal vannak jó hírek is, ugyanis a United nettó adóssága 7.8 százalékkal csökkent, bár még így is 247.2 millió fontot tesz ki.

 

A bevétel és profit alacsonyabb szintje ellenére a Unitednél továbbra is rekord mértékű, 615 és 630 millió font közötti bevételt prognosztizálnak az egész üzleti évre vonatkozóan.

 

 

A Manchester United ügyvezető alelnöke, Ed Woodward pozitívan nyilatkozott a számok kapcsán és elmondta, a klub "pénzügyi ereje" lehetővé teszi majd a klub számára, hogy befektessenek a felnőtt és az akadémiai csapat megerősítésére is.

 

"Pénzügyi erőnk lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is a legjobb játékosokat csábítsuk magunkhoz és tartsuk a csapatnál, legyen szó a felnőtt vagy az akadémiai csapatról, és szeretnénk a pályára is átültetni a sikereinket, amelyeket egyébként a klubnál és a szurkolók is elvárnak."

 

"Továbbra is jó úton haladunk ahhoz, hogy rekord mértékű bevételt érjünk el, amely összhangban áll azzal a hosszú távú, stratégiai tervünkkel, hogy minden területen fenntartható növekedést érjünk el a klubnál."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!