Rooney fellebbezését elutasították

A Manchester United csatárának fellebbezési kérelmét elutasította az FA, így ki kell hagynia a Manchester City elleni FA Kupa elõdöntõt.


A Vörös Ördögök támadóját a szövetség egy négy betûs szó használatáért büntette meg, amelyet Rooney a West Ham United elleni találkozón szerzett harmadik góljának hevében kiáltott egy TV kamerába.


A szövetség a sértõ szavak használata miatt 2 meccses eltiltást szabott ki a játékosra, aki beismerte, hogy hibázott, de túlságosan súlyosnak ítélte meg a büntetést.

 


„A Szabályozó Bizottság 2 mérkõzésre eltiltotta Wayne Rooneyt, a Manchester United játékosát” – olvashattuk az FA ma reggeli közleményében.


„Rooney beismerte, hogy oda nem illõ szavakat használt a pályán, de úgy érzi, az ítélet túl szigorú.”


„A Bizottság nem fogadta el Rooney fellebbezését, így a 2 mérkõzésre szóló automatikus eltiltás azonnali hatállyal életbe lép.”


Rooney tehát kihagyja a hétvégi Fulham elleni bajnoki találkozót és a Manchester City elleni FA kupa elõdöntõt április 16-án.


A Labdarúgó Szövetség tiszteletben tartotta a Manchester United kérését, és nem hozták nyilvánosságra a büntetést a Chelsea elleni Bajnokok Ligája mérkõzés elõtt, hogy ne zavarják a Vörös Ördögök felkészülését a mérkõzésre.


A Stamford Bridge pályáján gyõztes gólt szerzõ csatár természetesen ott lehet a jövõ keddi, Old Traffordon esedékes visszavágón, mivel eltiltása csak a hazai sorozatokra érvényes.
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!