Southampton 2 - 2 Manchester United

A Manchester United 2-2-es döntetlent ért a Southampton vendégeként a Premier League 14. fordulójában. Újabb két pont úszott el, és egyre távolodnak a élmezőny csapatai.


Mindkét gárda kezdőjét felforgatták az edzők, a sérüléseknek köszönhetően. A Vörös Ördögöknél talán McTominay a legnagyobb meglepetés, aki középhátvédként szerepel a mérkőzésen, és Antonio Valencia még a padra sem fért be.

 

Két perc alatt gólt szerezhetett volna a United McCarthy luftja után, de Lukaku eltotojázta. Más kérdés, hogy inkább kint volt a labda, mint bent. Csak remélhetjük, hogy leküzdi ez a fajta tanácstalanságot, ami egész szezon alatt érezhető rajta.

 

A 12. percben kapott Shaw egy hosszú indítást Pogbától, de sajnos lesen érkezett a védő. A hasonlóakból kellene még sokkal több, hogy veszélyes legyen a csapat.

 

Az ellentámadásból megszerzik a vezetést a Szentek még az első negyed óra előtt. Csak szemmel követik a labdát a védők, ami Armstrongot nem foglalkoztatja és belövi a hosszú alsóba. Sajnos már meg sem lepődhetünk, hogy egy ilyen góllal vezet az ellenfél. 1-0

 

 

17. percben Rashford két hibát is elkövet, elveszíti a labdát majd szabálytalankodik a 16-os előterében. Ezért nem kap majd dicséretet, egyrészt mert sárga lapot kapott, másrészt a gól miatt, mert Soares kihasználja az újabb hibát és gyönyörűen teker el a sorfal fölött. Szegény De Gea-nak esélye sem volt. 2-0 Ha ez így folytatódik nem a Soton drukkerek indulnak idő előtt haza, hiszen eddig nem sok örömüket lelték a csapatuk meccsein.

 

Fél óra elteltével egy szögletet tud felmutatni a United és két kaput elkerülő lövést. A Soton sem tündököl a pályán, viszont két gólt szereztek, ami megengedi, hogy lazítsanak.

 

A semmiből szerez gólt Romelu Lukaku egy életerős lövéssel a büntetőterületen belülről. Rashford készítette elő gyakorlatilag 3-4 átadásból. Ezek a villanások kellenének ahhoz, hogy partyban maradjon a csapat. 2-1

 

Herrera apró szabálytalansága után kap szabadrúgást a Soton. Nem minden kétség nélkül lehet állítani, hogy jogos volt. Szerencsére ez most nem sikerült olyan jól, mint az előző. Azonban ez senkit nem érdekel, hiszen az ellentámadásból szerez a spanyol szépségdíjas gólt sarokkal. Ismét Rashford dicsérhető a harciassága miatt. 2-2 A fiatal angol második gólpasszát jegyzi. Ha így halad tovább a mérkőzés, még akár jól is szórakozhatnak a nézők.

 

 

A négy gólt leszámítva nem sok minden történt a mérkőzésen eddig, hacsak az nem, hogy Friend bátran osztogatja a lapokat. Mindkét gárdának fegyelmezettebbnek kell lenni, ha nem akarnak mínuszt a jegyzőkönyvbe. Ha hasonló félidőt produkálnak a csapatok, akkor a semleges nézők jól fognak szórakozni. Reméljük a végén a United drukkerek is.

 

Hét percet kellett várni az első helyzetig a második félidőben, Fellaini fejelt Young szabadrúgása után, de eléggé elkerülte a kaput a bólintás. Pogba pedig besárgul utána, Leminát állította meg szabálytalanul, sajnos nem lehet vitatni az ítéletet. Egy perccel később felcserélődnek a szerepek, a francia kap egyet az bokájára Leminától, aki szintén lapot kap. Eddig szinte tökéletes játékvezetést láthatunk.

 

Az 57. percben szabálytalankodik Pogba a húszas környékén, újabb veszélyes lehetőséget adva az ellenfélnek. Redmond tekeri kapura, de a spanyol hálóőrnek gyerekjáték a középre tartó labda. Alig fél óra van már csak hátra, Obafeminek azonban véget ér a mérkőzés. Valószínűleg megsérült. Gabbiadini veszi át a helyét.

 

A 68. percben Pogba próbálkozik egy ollózó mozdulattal, de nem tudott elég erőt beleadni a lövésbe, így könnyen fogja McCarthy. Végre látszik egy kis akarás a csapaton, de a Szentek nem fognak feltartott kézzel levonulni a pályáról. Luke Shaw is megsérül, Diogo Dalot próbálja majd segíteni a társakkal a balbekk pozícióban.

 

Negyed óra van hátra és Martial váltja Rashfordot. Tőle várhatjuk a mindent eldöntő gólt, legalábbis a United szurkolói ebben reménykednek. Pogba adja el a labdát, de ahelyett, hogy megtámadná Redmondot, hagyja, hogy lőjön, aki kapura bombáz jó harminc méterről. De Gea remek mozdulattal védett és szöglet már nem hordozott nagyobb veszélyt magában, így felszabadulhatott a kapu.

 

Davies érkezik hét perccel a vége előtt a Sotonhoz. Közben Lukaku lépett rá a labdára, majd a térdét fájlalta, de épp csak egy percre tért vissza a játéktérre, ugyanis Mourinho Lingardot küldi be a belga óriás helyére. Nem játszott ma sem kiemelkedően, de a gólja nagyon jókor érkezett.

 

A 90. percben talán az utolsó lehetőséget kapja a Manchester United, hogy megszerezze a vezetést, miután Martial harcolt ki egy szabadrúgást. Azonban Young túl magasra emelte a beadást, így könnyedén fogta az ellenfél kapusa. A végén még Lemina is elhagyja a pályát, Steve Davis kap két percet Mark Hughes-tól.

 

A 93. percben Young kap sárgát, ami fontosabb, hogy veszélyes helyről végezhet el szabadot a Soton és Young sem játszhat az Arsenal ellen a kigyűlt lapok miatt. A szabadrúgás szerencsére elkerülte a spanyol hálóőr kapuját. A négy perces hosszabbítás már letelt, de a 95. percben még egy lehetőséget kap a vendég gárda, de Young újra pocsékul adja be a labdát, így marad a 2-2.

 

Összességében nézhető mérkőzést láthattak a nézők, de ez újabb csalódás lehet mindkét csapat számára. A Southampton azért szomorkodhat, mert két gólos előnyt puskáztak el, a United pedig nem hullathat pontokat az alsó tábla csapatai ellen, ha jövőre az európai kupák valamelyikében akarnak szerepelni.

 

 


Premier League, 14. forduló
Southampton 2-2 Manchester United
St. Mary Stadion

 

 

Vezette: Kevin Friend

 

 

Southampton: McCarthy, Stephens, Vestergaard, Yoshida, Soares, Armstrong, Lemina (Davis '90+2), Hojbjerg, Valery, Redmond, Obafemi (Gabbiadini '64)
Nem használt cserék: Gunn, Austin, Hoedt, Romeu, Ward-Prowse

 

United: De Gea, Young, Jones, McTominay, Shaw (Dalot '72), Matic, Herrera, Pogba, Fellaini, Lukaku (Lingard '86), Rashford (Martial '77)
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Mata, Fred

 

 

Gólszerző: Armstrong '13, Soares '20 ill. Lukaku '33, Herrera '39

 

 

Sárga lap: Hojbjerg, Lemina, Vestergaard, Armstrong ill. Rashford, Fellaini, Pogba, Young

 

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!