Mourinho: A United jövőbeli bajnoki címei az FFP-n múlnak

A portugál menedzser nem tudja, hogy a Manchester United mikor lesz újra harcban a bajnoki címért, viszont abban biztos, hogy a Pénzügyi Fair Play-en fog múlni.


Az elmúlt idényben a Manchester City 19 pontos előnnyel nyerte meg a Premier League-t a Manchester United előtt, viszont az elmúlt hónapban kiszivárogtak olyan dokumentumok, amely szerint a kékek felnagyították a szponzori jövedelmüket annak érdekében, hogy megfeleljenek az UEFA szabályzatainak.

 

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin kijelentette, hogy "hamarosan döntés születik" az üggyel kapcsolatban, amely ahhoz is vezethet, hogy a City-t kitilthatják ez európai kupasorozatokból is.

 

Mourinho amióta átvette a Vörös Ördögök irányítását, azaz 2016-óta 360 millió fontot költött igazolásokra, de a múlt hónapban elárulta, hogy a jelenlegi keretet nem lehet összehasonlítani a korábbi, Ferguson által irányított bajnokságot nyerő csapatokkal.

 

A portugál tréner szerint a labdarúgás megváltozott, és a Unitednek nincs esélye a piacon mindaddig, amíg őrült összegekkel nem dobálóznak.

 

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke

 

Pénteken Mourinhót arról kérdezték az újságírók, hogy a Manchester United a jövőben újra harcban lehet-e a bajnoki címért. "Nem tudom" - hangzott a válasz a portugál trénertől.

 

"Ez attól függ, hogy hogyan fejlődünk, viszont a felettünk lévőek fejlődésétől is."

 

"Amennyiben követjük az ő ambícióikat és beruházásaikat, vagyis mindent, akkor az csupán egy dolog."

 

"A másik viszont attól függ, hogy a Pénzügyi Fair Play megállítja-e őket. Amennyiben igen, akkor a szakadék nem lesz olyan nagy."

 

Mourinho továbbá azt is hozzátette, hogy a jelenlegi keretből senki sem kérte, hogy távozhasson januárban, tehát valószínűleg nem lesz távozó a Vörös Ördögök keretéből a téli átigazolási időszakban.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!