Mata a klub akadémiáját élteti

Juan Mata hiszi, James Garner és Mason Greenwood kiválóan demonstrálja, hogy a Manchester United akadémiája milyen kiváló munkát végez folyamatosan.


A két 17 éves tehetség kedden elutazhatott a felnőtt keret tagjaival együtt a Vörös Ördögök záró Bajnokok Ligája csoportmérkőzésére Valenciaba, amely kapcsán José Mourinho elárulta, Garner a hét fős cserepadon fog helyet kapni, míg Greenwood vésztartalék lesz, arra az esetre, ha valaki megsérülne.

 

A spanyolországi összecsapás hivatalos sajtótájékoztatóján Juan Mata csupa dicsérő szóval illette a párost és lelkesen éltette a klub akadémiai rendszerét a két csiszolatlan gyémánt felépítéséért.

 

"Szerintem mindez jól példázza a Manchester United akadémiájának működését és az ott folyó munka minőségét" - kezdte Juan.

 

"A legjobbakat kívánom nekik és szerintem nagyon fontos játékosaivá válhatnak a klubnak a közeli jövőben."

 

Garner és Greenwood tagja volt az idei szezonban az Ifjúsági Bajnokok Ligájában szereplő U19-es csapatnak, ahol jól is szerepeltek. Greenwood öt mérkőzésen öt gólt jegyzett, köztük egy duplát is a Young Boys 6-2-es legyőzésekor, míg Garner a Juventus 4-1-es legyőzésekor iratkozott fel a gólszerzők közé.

 

Mason Greenwood (lila megkülönböztetőmezben) és James Garner (világoskék megkülönböztetőmezben) a Manchester United felnőtt csapatának keddi edzésén

 

A saját nevelésű duó számára egyébként nem idegen már a felnőtt csapat légköre, nyáron ugyanis tagjai voltak az Egyesült Államokban túrázó keretnek.

 

Mata hiszi, hogy egy ilyen európai kupaeste tapasztalatából csak is épülhet a két játékos, amely a későbbiekben a Vörös Ördögök javára válhat.

 

"Nagyon, de nagyon boldog vagyok, hogy ők most itt vannak velünk" - tette hozzá.

 

"Mégpedig azért, mert fantasztikus játékosok, de leginkább mert remek srácok: ahogyan viselkednek; ahogyan beszélnek; ahogyan edzenek. Ők tényleg nagyon megérdemlik, hogy itt legyenek és hogy átérezzék, milyen egy Bajnokok Ligája este részesének lenni."

 

"De amit a leginkább kedvelek bennük, eltekintve a futballtudásuktól, az, amilyenek - a személyiségük. Nagyon kedves srácok."

 

Természetesen nem lehet elsiklani a tény felett, hogy szerdán este Mata visszatér ahhoz a klubhoz, amely színeiben 4 év során több mint 170 mérkőzésen 46 gólt szerzett. Mindazonáltal Mata kijelentette, már nagyon várja, hogy az előtt a közönség előtt léphessen pályára, amely egykoron az ő nevét skandálta, egyébként pedig nagyon élvezi az életét Manchesterben.

 

 

"Szerintem a holnapi meccs nagyon különleges lesz számomra."

 

"Amikor a Chelsea játékosa voltam, és visszatértem ide, azt az alkalmat soha nem fogom elfelejteni, és holnap is hasonlóra számítok."

 

"A továbbjutás szempontjából nincsen különösebb jelentősége az összecsapásnak, de az érzés valószínűleg örökre megmarad az emlékezetemben, mert hihetetlen érzelmek kötnek ide, a szurkolók pedig segíteni fognak benne, hogy olyan hangulatot varázsoljanak, amikre nem nagyon vannak szavak. Ez volt az otthonom és nagyon hálás vagyok a Valencianak, mert kulcsfontosságú időszakot töltöttem el itt."

 

Amikor arról kérdezték, hogy játszana-e újra egy spanyol klubnál a jövőben, Mata így fogalmazott:

"Csak annyit mondhatok, hogy nagyon boldog vagyok Manchesterben és Angliában."

 

"Most már sok éve Angliában élek és nagy boldogság számomra, hogy ennél a csodálatos klubnál [United] szerepelhetek. Meglátjuk mit hoz a jövő, de jelen pillanatban nagyon boldog vagyok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!