Mata optimista a BL-sorsolás előtt

A Manchester United középpályása, Juan Mata hiszi, hogy a Vörös Ördögök bármely csapatot is kapják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásán, képesek lesznek legyőzni.


A United 2-1-es Valencia elleni veresége a csoportkör zárófordulójában biztosította, hogy a Juventus mögött második helyen végeznek a H-csoportban, így a kieséses szakaszban majd egy csoportgyőztes vár rájuk tavasszal.

 

A hétfő déli sorsoláskor Európa egyik topklubja kerül majd párosításra a manchesteriekkel - a Borussia Dortmund, a Barcelona, a Paris Saint-Germain, az FC Porto, a Bayern München vagy a Real Madrid.

 

Ettől függetlenül Mata a hazájában rendezett csoportmérkőzést követően a BT Sportnak kijelentette, kerüljenek össze bármelyikkel is, egyik csapattól se félnek a 6 lehetséges ellenfél közül.

 

"Most várunk és majd meglátjuk kivel fogunk játszani" - kezdte a spanyol világbajnok játékos.

 

"Hinnünk kell benne, hogy bárkit képesek lehetünk legyőzni. Egyértelmű, hogy nehéz mérkőzésre van kilátás, mert azok, akik továbbjutottak mind kiváló csapatok."

 

"De mi vagyunk a Manchester United. Éppen ezért nem számít, hogy jól vagy rosszul játszunk, mindig hinnünk kell és tisztelnünk kell a klubot illetve a történelmét."

 

 

Szerdán este csalódást keltő estéje volt a manchesterieknek a Mestallaban, ugyanis nem tudták kihasználni a Juventus botlását a Young Boys ellen.

 

Marcus Rashford fejes góljának köszönhető kései feltámadásuk ellenére José Mourinho legénysége nem tudta ledolgozni a hazaiak előnyét, amelyet Carlos Soler találatával, illetve Phil Jones öngóljával dolgoztak ki maguknak.

 

"Az volt a mérkőzés előtti tervünk, hogy nyerni akarunk" - tette hozzá Mata.

 

"Megpróbáltuk megtartani a labdát. Ez néha sikerült is, de talán nem eléggé, és számos lehetőséget ajándékoztunk az ellenfelünknek."

 

"Nehéz meccs volt, a közönség nagyon szenvedélyesen élt együtt a játékkal, úgyhogy szerintem túlzottan későn reagáltunk. Volt néhány helyzetünk a végén és legalább még egy gólt szerezhettünk volna."

 

"Összességében csalódottak vagyunk, mert tudtuk, hogy a Juventus vesztésre áll, és ha mi nyerni tudtunk volna, akkor megszereztük volna a csoport elsőséget. Továbbjutottunk, és most már a Liverpoolra kell koncentrálnunk."

 

A vereség ellenére különleges estéje volt Matanak, miután egykori csapata ellen léphetett pályára. A 30 éves középpályás négy sikeres évet töltött el a Denevéresek kötelékében és még most is különleges kapcsolatot ápol a klubbal.

 

"Személyes szempontból nagyon jó volt számomra újra itt játszani és hogy érezhettem a klub és a szurkolók szeretetét - nagyon hálás vagyok ezért."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United

Premier League 17. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!