Solskjaer reakciója a Reading elleni továbbjutásra

Ole Gunnar Solskjaer elismerte, nehéz volt játékosainak, hogy a Manchester United kezdőcsapatában 9 változtatást is eszközölt és kijelentette, hogy sok fejlődnivalójuk van még, annak ellenére, hogy örül az FA-kupa továbbjutásnak.


Megnehezítettem a csapatom dolgát

"Kemény mérkőzés volt, de a 2 gólos győzelem és hogy nem kaptunk gólt, nagyon jó. Én nehezítettem meg a saját magunk dolgát, mert egy csapatnak soha nincsen könnyű dolga, ha kilenc helyen is megváltozik a kezdő összetétele és olyanok játszanak együtt, akik előtte még soha. Ettől függetlenül elégedett vagyok a továbbjutással. Minden egyes nap együtt dolgozunk és természetesen tudjuk, hogy erőnléti és a játékosok közötti kapcsolat szempontjából még van hova fejlődnünk, de ma egy olyan csapatot állítottam össze, akik még soha nem szerepeltek egyszerre a pályán, és ezzel együtt is továbbjutottunk, ami pedig jó."

 

A Reading jól játszott

"Kielemztük őket, tuduk, hogy játszani jönnek ellenünk, nem védekezni, és azt kell hogy mondjam, mindezt jól is csinálták. Van néhány minőségi játékosuk, a labdatartást nehézzé tették számunkra, amikor pedig nálunk volt a labda, akkor pedig hanyagok voltunk, ezt tudjuk. Rengeteg olyan dologról beszéltünk, amiben még fejlődnünk kell."

 

A videóbírós esetről

"Az én helyemről egyértelmű tizenegyesnek tűnt, nem volt szükségem a videóbíróra ehhez, de a játékvezetők leshelyzet miatt ellenőrizték az esetet, amiben valószínűleg igazuk is lett volna. De Juan ügyes volt, mert továbbítani tudta a labdát, a földre került, majd jól értékesíteni is tudta a büntetőt."

 

Alexis valószínűleg rendben lesz a Spurs meccsre

"Ő már érezte a térdhajlítóizmát a végén, de már néhány perccel korábban ezt jeleznie kellett volna nekem, mert két cserét végrehajtottam és így nem kellett volna rögtön utána az utolsó lehetőségemet is kihasználni. Szerintem rendben lesz, de fáradt volt és remélhetőleg ez nem egy rossz reakció volt a testétől. Jövő héten majd meglátjuk a helyzetét, ha közeledünk a következő meccshez."

 

Lukaku egyre jobb

"Fejlődik. Karácsonykor kapott egy kis szabadidőt, most pedig elkezdte visszanyerni az erőnléti állapotát. Szüksége volt a 90 percre a pályán, de azt gondolom, hogy jól átvette a labdát Alexis nagyszerű passza után - most már háromból háromnál jár gólok tekintetében, ami szintén pozitívum."

 

 

Darmian volt a legnagyobb pozitívum

"El kell hogy ismerjük, ő jelentette a legnagyobb pluszt ma számunkra. Természetesen a gól [Romelu] Lukaku számlájára írható, de Matteo úgy tűnt, mintha már régóta középhátvédet játszana. Ő egy kulturáltan játszó olasz játékos, aki nagyon nyugodt, amikor nála a labda. Ő azon kevesek egyike volt, aki megnyugtatott minket és megpróbált passzolni. Talán egyetlen egyszer se volt rossz megmozdulása."

 

Chong izgalmas

"Volt két-három jó pillanata, a közönséget feltüzelte, izgalmas játékos. A múltban volt egy csúnya sérülése, de beállt a csapatba és jól tette a dolgát. Első meccseden, 19 évesen nem várhatja el tőled senki, hogy te mozgatod majd a mérkőzés szálait, de kapott 30 percet és szerintem felcsillantott néhány részletet abból, amire képes, és amit már az edzésen is láthattunk tőle. A mérkőzés még nem dőlt el, csak 2-0-ra vezettünk, úgyhogy teljesen éles környezetben mutathatta meg magát. Egyáltalán nem olyan volt, mintha 4-0 lett volna és party, és emellett jól teljesített védekezésben is. Szerintem még hosszú-hosszú ideig emlékezni fog erre a mérkőzésre."

 

Jobban kell teljesítenünk a Wembley-ben

"Játszottunk már jobban is, de minden egyes alkalommal nem lehet fantasy futballt játszani, azokkal a változtatásokkal amiket eszközöltünk pedig nem is számítottam ugyanarra a ritmusra és folyékonyságra, ami normálisan jellemző ránk. Néha egy-egy egyéni teljesítmény segített minket átlendülni a problémáinkon. Most lesz néhány napunk regenerálódni, majd keményen fogunk edzeni, mert tudjuk, hogy ha ugyanilyen teljesítménnyel rukkolunk elő a Spurs ellen is, akkor se kapott gól nélkül, se ponttal nem fogunk hazatérni."

 

A közönség rigmusairól

"Hol van a Micky [Phelan] rövidnadrágjáról szóló nóta? Hamarosan vissza kell kapnia!"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!