Solskjaer elemzéséből tanul Lukaku

Ole Gunnar Solskjaer részletes tanulmányt készített Romelu Lukaku játékáról, amely azonnali hatással is volt a Manchester United belga gólgyárosának teljesítményére.


Lukaku a Solskjaer-érában háromszor léphetett eddig pályára és mindháromszor eredményes tudott lenni, ez pedig nagyban annak a négyszemközti elemző megbeszélésnek köszönhető, amely során a Babaarcú Gyilkos közelről is kivesézte az egykori Everton-támadó játékát.

 

A 24 éves játékos csereként betalált a Huddersfield Town ellen a Boxing Day-en, majd szintén a kispadról beszállva első labdaérintéséből megtudta zörgetni a Newcastle United hálóját is.

 

Első Solskjaer irányítása alatt kezdőként lejátszott összecsapásán pedig ő alakította a ki a 2-0-s végeredményt a Reading elleni FA-kupa győzelem alkalmával.

 

Lukaku góltermékenységi mutatója Vörös Ördögként - 36 gól 76 mérkőzésen, amely értelmében átlagosan 2.1 mérkőzésenként talál be az ellenfeleknek - máris jobb, mint megbízott menedzseréé volt; a Triplázó csapat tagjaként élő legenda státuszt kivívott egykori támadó 366 mérkőzésen 126 gólig jutott, amely 2.9-es mutató.

 

Mindazonáltal a hórihorgas támadó elismerte, Solskjaer már így is tanított neki a Unitednél egy-két dolgot a támadólétről.

 

"Folyamatosan beszélget velem, ez pedig nagyon tetszik" - kezdte Romelu.

 

 

"Ő úgy játszott, ahogyan én és az egész csapat szeretne játszani, most pedig nagyon élvezzük azt a futballt, amit bemutatunk."

 

"Rengeteget tanított nekem. Mozgás és egyéb szempontból is, de ő természetesen tudja, hogy milyen típusú csatár vagyok. A visszatérésem első napjától teljes körű elemzést végez a játékomról. Nagyon meglepődtem ezen, de nagyon sokat segített vele és nagyon várom, hogy a továbbiakban is együtt dolgozhassak vele."

 

"Ő egyértelműen azt akarja, hogy a kapuval szemben állva játsszak, mert tudja, hogy akkor tudok a legveszélyesebb lenni, ha képes vagyok lefordulni a védőmről, de emellett azt is várja tőlem, hogy folyamatosan mozgásban legyek."

 

"Nagyon jó munkát végeztünk az elmúlt hetek során, és minden egyes napot úgy fogok fel, hogy lehetőségem van a játékom javítására. Ő hidegvérű tudott lenni a kapu előtt, én pedig ezt a stílust nagyon kedvelem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!