Solskjaer reakciója a Tottenham legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer elismerően beszélt a Manchester United csapatszintű védekezéséről, beleértve David de Gea heroikus védéseit, illetve a hátsó alakzat ellenállását, amely értelmében Marcus Rashford első félidőben szerzett gólja elégnek bizonyult ahhoz, hogy 1-0-ra legyőzzék idegenben a Tottenhamet.


Működött a taktikánk

"Gyorsan, nagy sebességgel vezettük a támadásainkat. Természetesen a gólunk Rashford fantasztikus lövésének volt köszönhető, de nem szabad megfeledkeznünk Jesse [Lingard] védőmunkájáról és Paul [Pogba] passzáról se, ami egy fél gólt ért. A gól megmutatta azt, amiért Anthony [Martial] és Rashford játszik Jesse két oldalán, mert Jesse sokkal inkább összekötő játékos, aki képes vissza is húzódni. Ezzel szemben Rash és Anthony direktben törnek a kapura, ezért fordultunk ehhez a tervhez, és működött is. Egy hétig dolgoztunk ezen, és mivel láttuk a Spurs játékát, ezért azt gondoltuk hogy ez jó terv lesz. Jó dolognak tartom, hogy képesek vagyunk eltérő stílusú csapatok ellen különböző módon játszani és szerintem most megmutattuk, hogy versenyképesek is vagyunk, különösen az első félidőben, ahol szerintem remekeltünk. A fordulás után akár két-három gólt is szerezhettünk volna, úgyhogy nem gondolom, hogy egyoldalú lett volna a mérkőzés, még akkor se, ha egyébként nagy nyomás alá helyeztek is minket. Boldog vagyok. Mondtam a fiúknak, hogy büszkék lehetnek magukra, mert az első félidőben tökéletesen követték a tervet. Gondoltuk, hogy nekünk fognak rontani, ahogy meg is tették, de jól ellenálltunk."

 

David de Gea hősies helytállása

"[David] fantasztikus volt. Természetesen top, top teljesítmény, ha 11 védést mutatsz be, de azt gondolom, hogy ezek közül egy-kettő volt csak bravúr, a többi olyan, amelyeknél az ember azt várja, hogy nem fog problémát jelenteni Davidnak. Ő a világ legjobb kapusa, ezt már számtalanszor elmondtam. Minden a helyezkedésről és a megfelelő koncentrációról szól, hogy az ember jókor legyen jó helyen. Talán egy-kettő lövés megfoghatatlan lett volna, de ő mégis kitudta védeni őket, mert abszolút együtt élt a játékkal. Követte az eseményeket, folyamatosan mozgásban volt. Néha azért nem tűnt csak fantasztikusnak a védése, mert a megfelelő helyen állt."

 

 

Ez a csapatszintű védekezés diadala volt

"Csapatként védekeztünk jól. Victor [Lindelöf] és Phil [Jones] kiválóak voltak a védelem közepén. Ha Harry Kane ellen játszol, akkor folyamatosan erőpróba elé vagy állítva, és amikor behozták Llorente-t, akkor pedig szerintem nagyon jól védekeztünk Nemanja [Matic] és Ander [Herrera] plusz segítségével. Ez teljesen a csapatszintű védekezés diadala volt."

 

Rashford góljáról

"Elmondom Önöknek, hogy mit gondoltam: ahogy közeledett a kapu felé, azt hittem, hogy a rövid sarokra lövi majd a labdát, magasan és erősen! De ez egy fantasztikusan kivitelezett lövés volt. Nagyon nehéz mozdulatsor után. Ha megpattan előtte a labda, akkor meglehet külsővel csavarni, de ebben az esetben ez egyáltalán nem így volt, és nyílegyenesen haladt a labda a kapu felé. Ez egy fantasztikus befejezés volt, amely mutatja, hogy gyakorlat teszi a mestert, mert az utóbbi időben elég sokat gyakorolja ezt ebben a pozícióban. Ha 21 évesen a Man Unitedben játszol és gólokat szerzel, akkor természetes, hogy lesz önbizalmad. Minden oka megvan arra, hogy magabiztos legyen, mert jelen pillanatban játékát tekintve csúcsteljesítményt nyújt."

 

Most már előre kell tekintenünk

"Tudom, hogy miért vagyok itt. Tudom, hogy mi volt a munkaleírásom azokra a hónapokra, amelyekre itt vagyok, úgyhogy mindent megteszek a klub és a csapat segítéséért. Ma három ponttal távozhattunk. A Manchester Unitednél az az elvárás, hogy minden mérkőzést megnyerj, de természetesen egy napon falba fogunk ütközni és veszítünk. Most ezt az összecsapást sikerült megnyernünk és a figyelmünk már a Brightonra irányul. Újabb lehetőségünk lesz három pontot szerezni. Előre kell tekintenünk a tabellán, mert utol kell érnünk csapatokat. Nagyszerű formában vagyunk. Ha így játszunk, ilyen a csapatszellemünk, a munkabírásunk, akkor minden egyes mérkőzésre nyerhetőként tekinthetünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!