Herrera: Hogyan segített Ole taktikája

Ander Herrera az Ole Gunnar Solskjaer és stábja által kidolgozott taktikát éltette a vasárnapi Wembley-ben lejátszott mérkőzés után.


Paul Pogba nagyszerű indítását követően Marcus Rashford szerezte az egyetlen gólt a Tottenham Hotspur elleni fontos 1-0-s győzelem során.

 

A lefújást követően egy nagyon boldog Herrera adott interjút és felfedte, hogy azt az utasítást kapták, hogy a Spurs középpályás helyezkedése alapján változtassák a játékukat – ami a gólnál is remekül működött!

 

"A menedzser azt mondta, hogy a mérkőzés elején nehéz lehet a rövid passzos játék" - magyarázta Ander. "Azt mondta, hogy könnyebb lenne a játékot átforgatni a másik oldalra, - akár anélkül, hogy odanéznénk - mert ott fogunk üres területet találni."

 

"Egy ilyen után szereztük a gólt, szóval köszönjük a taktikát is."

 

Miután az első félidőben megszerezték a vezetést, a Vörös Ördögök az előny növelésének céljával jöttek ki a második játékrészre, ami majdnem sikerült is, mikor Pogba háromszor is próbára tette Hugo Llorist.

 

Ezt követően a Tottenham átvette a játék irányítását és bár számtalan helyzetet kialakítottak, nem sikerült a hőn áhított egyenlítés – köszönhetően a United elszánt védekezésének és David De Gea 11 védésének.

 

 

"Fantasztikus volt" - gondolt vissza rá Herrera. "Amikor a tehetségünk, az általunk tett erőfeszítés és a világ legjobb kapusa összeáll, akkor ilyen dolgok történnek."

 

"Őszintének kell lennünk magunkkal és elismerni, hogy a döntetlen talán jogos eredmény lett volna. De úgy gondolom, hogy megérdemeljük ezeket a dolgokat, mert keményen dolgozunk, hiszünk és követjük a taktikát, amit a menedzser és stábja ad nekünk és nálunk van a legjobb kapus."

 

Majd hozzátette: "A 60. percre már 2-0-ra vezethettünk volna, de nem tettük, mert kihagytunk pár helyzetet."

 

"Ezt követően azonban ez David volt, az igazi David! Ő a legjobb. Soha nem láttam még ehhez foghatót, ahogy mondod, fantasztikus volt. Amit tehetünk, hogy élvezzük David és a csatáraink játékát, mert elképesztő munkát végeznek, hatalmas tehetségük van. A többiekkel pedig keményen dolgozunk értük és próbáljuk megnyerni a mérkőzéseket."

 

Solskjaer az első hat találkozóján hat győzelmet aratott, amit egyik korábbi United edző sem ért el. Herrera annak ellenére, hogy megsüvegelendő teljesítménynek tartja, nem tudott erről a lenyűgöző statisztikáról, azonban nagyobb léptékben gondolkodik.

 

"Még mindig hatodikak vagyunk, szóval maradjunk két lábbal a földön, alázatosnak kell maradnunk és megpróbálni legyőzni a Brightont. Nem kezdtük valami jól a bajnokságot, szóval még hosszú út áll előttünk, hogy elérjük a top négyet."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!