Manchester United 2-1 Brighton & Hove Albion

A Vörös Ördögök legyőzték a Brighton & Hove Albion-t szombat délután az Old Traffordon. Ezzel a 2-1-el Solskjær a hetedik győzelmét aratta zsinórban.


Nem sok újdonságot hoztak a kezdőcsapatok. A United egy helyen változtatott kényszerből, miután Shaw megsérült, aki helyett most Diogo Dalot kezdett. Így kicsit felforgatva a védelmet, Young a jobb oldalon játszott a mérkőzésen.

 

Már a harmadik percben esély adódott a hazaiak előtt, miután Herrerát buktatta Stephens a 16-os előterében. A megítélt szabadot Pogba lőtte a szétugró sorfalba, ebben azért több is lehetett volna. 10 percig a United dominált, de az első kaput eltaláló lövést mégis a Brighton jegyezte, bár veszélytelenre sikerült a próbálkozás.

 

A következő United lehetőség ismét egy szabadrúgás volt, de Young beadása kikanyarodott. Nem sokkal később ismét az angolra figyelhettünk, miután a gurítása az alapvonalról Rashfordot találta meg kis kavarodás után, de a támadó csak egy védőt talál el. Egy perccel később Pogba próbált ollózni, de a védők mentettek. A szöglet után újra a fiatal angol próbálkozott egy 16-oson belüli csavarással, de a labda elkerülte a kaput.

 

 

A 25. percben megtört a Brighton védelme, miután Bong lökte fel Pogbát hátulról, amiért a bíró büntetőt adott. Bong nem tudta lekövetni megfelelően a francia mozgását. A szenvedő fél végezte el a büntetőt és be is vágta a kapu bal oldalába. Button érezte az irányt, de nem tudott védeni. 1-0.

 

Fél óra elteltével kicsit felébredt a Brighton is, egymás után próbálkoznak a hazai kapu előtt, de szerencsére De Geának nem kellett védenie, a védők kivagdosták a labdákat. De a United sem aludhatott bele a meccsbe, Lindelöf adott félpályás passzt Martialnak, aki klasszis módon vette le, de a kapus belevetődött és gyönyörűen védett, így az eredmény nem változott.

 

A félidő vége előtt még láthattunk egy Brighton beadást és fejest, de ismét a spanyol kapus kezében kötött ki a labda. Nem úgy, mint a másik térfélen, hiszen ellentámadásból Dalot passzolta be a játékszert Rashfordnak, aki kicselezte védőjét és estében a hosszúba csavart. 2-0. Így Pogbával, Martiallal és Lukakuval karöltve 8 góllal állnak a házi góllövőlista élén. Pogba és Rashford is szárnyal Solskjær kinevezése óta.

 

 

A játékrész végéig kitartott az előny, így két gólos United vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a felek. Nem a legizgalmasabb félidőt láthatták a nézők, de a hazai szurkolók ezt aligha bánják. Ha a Brighton nem éled fel, akkor nem sok esélyük lesz, hogy akár egy pontot is elvigyenek az Old Traffordról.

 

A második félidő ismét United szabadrúgással kezdődik a tizenhatos sarkától, de Rashford eltekerte a kapu fölött. Ez már a harmadik pontrúgás amit veszélyes helyről végezhetett el a hazai csapat, de egyik sem sikerült valami jól.

 

Az 53. percig kellett várni Lingard első valamire való megmozdulására, miután Rashford tekert a kapu elé, de nem talált kaput a próbálkozás. Nem sokkal később Martial cselezte be magát két ember között a büntető területen belülre, de a harmadik védő kivágta előle. Intenzíven kezdte a második félidőt is a gárda, a szurkolók legnagyobb örömére.

 

Ezután nem sok említésre méltó eseményt jegyezhettek fel hazai oldalon, nem úgy, mint a másikon. A percek óta tartó helyzetnélküliséget a Sirályok törték meg a 72. percben. Lindelöf eddig jól játszott, azonban most csak nézte, ahogy Propper Gross elé tálalt, aki bevágta az érkező beadást. 2-1.

 

 

A mérkőzés végéig szinte csak a Vörös Ördögök szurkolói aggódhattak, hiszen a Brighton becsületesen próbálkozott, de nem jutottak el komolyabb helyzetig. A spanyol hálóőrön egy kis bizonytalanság érződött a kijöveteleknél, így annyira nem is bánják a drukkerek, hogy most nem láthatták villogni a manchesteriek kapusát.

 

Ez a győzelem azt jelenti, hogy a Manchester United fellépett az ötödik helyre, és szurkolhat este az Arsenalnak a Chelsea ellen, ha a negyedik pozíciót is el akarják csípni a szezon végén.

 

Premier League, 23. forduló
Manchester United 2-1 Brighton & Hove Albion
Old Trafford

 

Vezette: Paul Tierney

 

United: De Gea, Young, Jones, Lindelöf, Dalot, Matic, Herrera, Pogba, Lingard (Mata 75.), Martial (Lukaku 83.), Rashford (Darmian 90+4.)

Nem használt cserék: Romero, Bailly, Pereira, Sanchez

 

Brighton: Button, Montoya, Duffy, Dunk, Bong, Gross (Kayal 82.), March (Konckaert 60.), Stephens, Locadia, Propper, Murray (Andone 60.)

Nem használt cserék: Steele, Balogun, Gyokeres, Saltor

 

 

Gólszerző: Pogba 27' (büntető) Rashford 42' ill. Gross 72'

 

Sárga lap: Rashford

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!