Solskjaer reakciója a Brighton elleni győzelemre

Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United megbízott menedzsereként rekordot jelentő hetedik győzelmét aratta sorozatban első hét mérkőzéséből, amikor a Vörös Ördögök 2-1-es sikert tudtak aratni a Brighton ellen az Old Traffordon.


Voltak nagyon szép pillanataink

"Oh igen, nagyon örültünk [amikor felharsant a hármas sípszó], de úgy tűnt, hogy nagyon, nagyon, ha nem is kényelmes, de szép pillanatokkal teletűzdelt mérkőzést játszottunk. A második félidő elején több nagy helyzetet is kidolgoztunk, és ekkor el kellett volna varrnunk minden szálat, de bármely mérkőzésen előfordulhat, hogy probléma adódik és kihívás elé állítanak, a Brighton pedig erre minden más csapatnál jobban képes, mert ellenállóak és kemények. Nehéz őket megtörni, jó védőik, középpályásaik vannak, és természetesen ha a tizenhatoson belülre ívelgetnek, akkor azt ki kell védekezni. De ettől függetlenül időnként nagyon szép futballal rukkoltunk elő."

 

Rashford az önbizalmával együtt javult fel

"Nem volt rossz [a gólja], nemde? Ez volt a 150. tétmérkőzése, amely már önmagában is óriási dolog, mivel még csak 21 éves. A jelenlegi teljesítményét, a befejezéseknél mutatott érettségét és a munkabírását látva azt mondhatom, álomszerű, hogy ilyen játékost tudhatok a csapatunkban. [Ő] magabiztos, de aki így játszik, annak pontosan ilyennek kell lennie. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy az elmúlt 6-7 hét folyamán rengeteget játszott. Az elmúlt hetek összes mérkőzésén a pályán volt. Az önbizalmával együtt javult fel a játéka, érettebbé vált, de ezzel együtt a munkabírása is ugyanolyan mértékű, és utóbbi a leginkább megelégedésre okot adó dolog."

 

Jobban kellett volna befejeznünk a meccset

"Természetesen a hozzáállásunk briliáns volt. De ismét szerettem volna, ha sikerül jobban zárnunk a meccset, ha jobban tudjuk tartani magunkat és többet van nálunk a labda. Azt gondoltam, hogy túl könnyedén adtuk el őket, időnként hanyag módon, ez pedig a figyelmetlenség számlájára írható. Talán néha úgy tűnhetett, hogy könnyű dolgunk van és könnyedén lehetett volna 3-0 is, de 2-0-nál még bármi megtörténhet. Védekezésben jobban meg kell találnunk az alakzatunkat. A meccsek végén jobban kell védekeznünk, mint ahogyan ma tettük. Nyomás alatt álltunk, de 2-1-re vezettünk és távol kellett tartanunk őket a kapunktól. Helyenként fantasztikus futballt tudtunk felmutatni, de a második félidő elején két-három gólt kellett volna szereznünk, hogy elkerüljük ezt a helyzetet."

 

 

A Vörös Ördögök vonata tovább száguld

"Ha sikerül megtartanunk a lendületünket, a száguldó vonatunkra pedig továbbra is számolatlanul tudjuk gyűjteni a pontokat, akkor az remélhetőleg a tabellán is megmutatkozik majd. A Főnök [Sir Alex Ferguson] sokszor kihívások elé állított minket. Miért ne tudnátok 10 mérkőzést megnyerni sorozatban? Amíg képes vagy egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálni és arra jól felkészülni, addig mindegyik megnyerhető. De újra el kell hogy mondjam, bizonyos dolgokon javítanunk, fejlesztenünk kell. Azt kell hogy mondjam, a játékosok büszkék lehetnek a formájukra és a lendületre. Sorozatban hetedik győzelmünket arattuk, a győzelmek pedig önbizalommal járnak együtt."

 

Nem érdekelnek a rekordok

"Igen, természetesen ez [Sir Matt Busby rekordjának átadása a múltnak] olyan dolog, amely büszkeséggel tölt el, de ez egyben a fiúk büszkesége is, mert ez egy újabb győzelem volt, amely tovább növeli a lendületünket. Talán 10, 15 vagy 20 év múlva majd szívesen tekintek vissza az olyan dolgokra, mint ez, de nem igazán érdekelnek a rekordok. Soha nem foglalkoztattak ezek. Egyértelmű, hogy jó dolog egy olyan csapat részesének lenni, amely ennyiszer nyer, ezzel együtt pedig az öltözőben is nő az önbizalom mértéke. Ez a csapatszellem segített bennünket abban, hogy ma pontokat szerezzünk, még ha David [de Gea] egyetlen védése se kellett ehhez. Ugyanis a mérkőzés végén volt néhány félelemre okot adó pillanat."

 

Nagy kihívás lesz az Arsenal elleni meccs

"Nem szabad megfeledkezni róla, hogy volt néhány nagyon nehéz évünk a klubnál és most ötödikek vagyunk a bajnokságban. Bár nem tudom, hogy az Arsenal miként teljesít majd a Chelsea ellen [2-0-ra győztek - a szerk.], úgyhogy lehetünk hatodikak is. Az a kihívás számunkra, hogy ott legyünk, ahova ez a klub tartozik, de most az Arsenal elleni FA-kupa összecsapásunkra koncentrálunk, mert amellett, hogy nagyon nehéz ellenfelek, nagy kihívást is jelentenek majd. Megpróbálom a meccsük második félidejét megnézni, ha innen hazamegyek!"

 

Játszik majd Alexis az Arsenal ellen?

"Alexis nincs 100%-os bevethető állapotban. Sokat kihagyott, de valószínűleg ott lesz a csapatban jövő héten az Arsenal ellen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!