Solskjaer értékelt

Ole Gunnar Solskjaer csapata támadó hozzáállását dicsérte, miután a United újabb, emlékezetes győzelmet aratott az Arsenal otthonában, amivel bejutott az FA-kupa ötödik körébe.


A Vörös Ördögök menedzsere a találkozó utáni sajtótájékoztatón válaszolt riportereknek, valamint interjút adott az MUTV-nek. Mesélt a United kiváló kontrajátékáról, valamint a biztos védekezésről.

 


BÍZOM MINDEN JÁTÉKOSBAN

 

"Segítség, ha jó játékosaid vannak, de nehéz bárkit is kihagyni, sokkal könnyebb csapatba tenni játékosokat. Nehéz, mert azt kell gondold, nálunk van a világ legjobb kapusa David személyében. Csak azért bent hagyod, mert nagy meccs jön? Nem, az összes játékosban bíznod kell ennél a klubnál!"

 

 

 

FANTASZTIKUS VOLT A HOZZÁÁLLÁS

 

"Csodás befejezés volt [Alexis-től az első gólnál] és kiváló átadást adott Rom. Épp azelőtt, hogy azt mondtam volna, hogy a büntetőterületen belül kellene lennie. De aztán adott egy ilyen átadást, ami fantasztikus volt. A második és a harmadik gólok klasszikus Man United kontrák voltak. Pontosan kellett védekeznünk, amit meg is tettünk, be kellett ássuk magunkat, sokkal jobban tettük most, mint a Tottenham ellen. Rugalmasan védekeztünk és fantasztikus volt az a hozzáállás, ahogy mentünk előre."

 

 

HATALMAS ELŐRELÉPÉS

 

"A csapat szerkezete fényévekkel jobb volt, mint a Tottenham ellen, ahol David mentett meg minket. Ma este Sergio védett egy nagyot a második félidő elején, de a héten dolgoztunk ezeken, mert be kell ássuk magunkat, megfelelően kell védekeznünk jó csapatok ellen. Ez masszív előrelépés volt számunkra, mint csapat."

 

 

KONTRÁZTUNK AZ ARSENAL ELLEN

 

"Ha megnézed az Arsenal elleni meccseink történelmét, akkor láthatod, hogy ez része az egésznek. Emlékszem arra a gólra, amit 1997-ben lőttem nekik azután, hogy levédekeztünk egy szögletet; Giggsytől Karelhez [Poborsky] került a labda, majd Andy-hez [Cole] és hozzám. Mindenki ismeri a klasszikus BL-gólt 2009-ből Jivel, Crisitanoval és Wayne-nel. Wazza szerzett pár ilyen gólt, mint Ji is, így a kontrák általi veszélyeztetés benne van az Arsenal elleni meccseink történelmében."

 

 

ROMELU A JOBB SZÉLEN

 

"Rom a belga válogatottban és az Evertonban is játszott ott, néhány éve épp az Arsenal ellen is, valamint a vébén Brazília ellen is, szóval ezt a taktikát alkalmaztuk. Tudjuk, mennyire erős abban, hogy beadásoknál a hosszú kapufánál érkezzen, amit azonban ma este nem tettünk meg, de megtartotta a labdákat, befutott a folyosókra, másokat hozott játékba és zseniális passzt adott Alexis-nek, aki nagyszerűen lőtt a hálóba."

 

 


SHAW REMEKELT A MÁSODIK GÓLNÁL

 

"Fantasztikus volt. Pánikba eshetett volna, kivághatta volna a labdát a semmibe, helyette azonban higgadtan játszotta meg Romot, aki aztán Jesse-t. Ragyogóan csinálta."

 

 

ALEXIS EGYRE JOBB LESZ

 

"Minél nagyobb a bizalmad játékosként, annál többet akarsz a pályán lenni, edzeni, keményen dolgozni, amivel még inkább bízol önmagadban. Mostanában sérült volt, így nagyon jó volt látni, hogy 65-70 percet lejátszott, csak javulni fog és azt hiszem, ezt ő maga is tudja."

 

 

JESSE A NAGY MECCSEK EMBERE

 

"Az angol válogatottban és nálunk is megmutatta ezt. Mindig kitűnik góljaival, olyan valaki, akit soha nem habozunk betenni egy Man Unitedbe. A mi rendszerünkön keresztül érkezett, tudja, mit jelent ez, ismeri a történelmet, mindent tud a klubról és olyan valaki, akit imádunk."

 

 

JÓ ÉRZÉS ÜNNEPELNI

 

"Ahogyan a játékosok ünnepeltek, megmutatja, hogy boldogok. Lehet, hogy az utolsó gólodat szerezted, így minden egyes találatot úgy kell megünnepeld, mintha az lenne a végső!"

 

 

SZÉP LENNE EGY HAZAI MECCS A KUPÁBAN

 

"Ma este legyőztünk idegenben egy esélyest és ha meg akarod nyerni ezt a sorozatot, akkor szükséged lesz 1-2 megfelelő teljesítményre, a mai egy ilyen fantasztikus volt. Szép lenne, ha a következő kör sorsolásán hazai pálya jönne nekünk. Nagyszerűek voltak a szurkolók, a végén csak őket lehetett hallani. Újra élvezhetik a hazautat Manchesterbe!"
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!