Manchester United 2-0 Fulham

Könnyed gyõzelemmel tíz pontos elõny a Vörös Ördögök zsebében.


A Manchester United ismét kiváló sorozatnak örvendhet, ugyanis egy héten belül harmadik mérkõzését is megnyerte.

Ezúttal Mark Hughes Fulhamje volt az "áldozat", a Vörös Ördögök elsõ félidei játékuknak köszönhetõen nem kegyelmeztek a vendégeknek.

A csapatok:

United: Kuszczak - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Valencia, Gibson, Anderson, Scholes, Nani - Berbatov
Cserék: Van der Sar, Fabio, Owen, Carrick, Park, Brown, Hernandez

Fulham: Schwarzer - Baird, Hughes, Hangeland, Salcido - Kakuta, Etuhu, Murphy, Dempsey - Dembelé, Zamora
Cserék: Stockdale, Gudjohnsen, Gera, Greening, Sidwell, Kelly, Halliche


A találkozót a vendégek kezdték agilisabban, az elsõ percben a Chelseabõl kölcsönben szereplõ Kakuta vállalkozott 18 méterrõl egy lövésre, ám a bal alsóba tartó labdát Kuszczak remek vetõdéssel hárította.

A 6.percben Dembelé tizenhatoson kívülrõl lõtt kapura, lövését a védelem blokkolta. Két perccel késõbb ismét a Fulham támadott, egy rossz passz Scholesról éppen Zamora elé került. aki kissé kisodróda próbált kapura lõni, de célt tévesztett.

Ez elég volt a Unitednek az ébresztõre, akik ezután egyre inkább átvették az irányítást és sokkal többet tartották a labdát maguknál, mint az ellenfél.

Gyorsan meg is lett ennek az eredménye. A 12. percben Berbatov kapott labdát, sarokkal továbbított Naninak, aki 2-3 védõt kicselezve kapu felé indult. A 16-os elõterénél kényszerítõzött Andersonnal, majd a balján lesrõl visszalépõ bolgár támadónak passzolt, aki egybõl kilõtte a hosszú alsó sarkot, ezzel megszerezve csapata vezetését. 1-0 a hazaiaknak!

 


Hét percre rá növelhette volna elõnyét Sir Alex Ferguson legénysége. Berbatov egy megkerülõs csellel futott el a jobb oldalon, majd visszalõtte a tizenhatos elé, középre a játékszert éppen Andersonnak, aki kapuval szemben azonban csúnyán mellé lõtt. Maradt az 1-0.

A 25. percben Valencia elõtt adódott lövési lehetõség. Remekül kontrázta le a Fulhamet a United, Gibson passzolt Valenciának még saját térfelén. a Szélsõ elszaladt a szélen megindulva a kapu felé, majd a tizenhatoson belül lövésre szánta el magát, de Hangeland blokkolni tudott, szöglet lett a támadásból.

Ami nem jött össze ekkor Valenciának, összejött a 32. percben. Evra indította zseniálisan Nanit a bal szélen, a kimozduló Schwarzer mellet elpöccintette a labdát a portugál szélsõ, majd az öt és feles sarkáról lágyan kapura ívelt, ám a visszafutó Hughes bele tudott csúsztatni, így került a labda éppen a gólvonaltól 1-2 lépésnyire álló Valencia elé, aki könnyen bólintott a hálóba, 2-0 a Unitednek!

 


Az eredmény kiváló volt, a csapat az elsõ 30-35 percben többször is remek támadásokat vezetett, de a második gól sokat rontott a hátralévõ rész élvezeti értékén.

A Fulham képtelen volt komoly helyzetet kialakítani, a United pedig tökéletesen elégedett volt a két gólos elõnnyel.

A második játékrészben igazán komoly lehetõség nem is adódott a hazaiak elõtt sem, néhány átlövéssel próbálkozott Gibson, Berbatov, O'Shea, Scholes és Nani, de egyik sem okozott gondot a Fulham kapusának.

A szezon ezen szakaszában viszont az ilyen találkozó jól jöhet a Vörös Ördögöknek, mert ezen a meccsen biztosan nem kellett kihajtaniuk magukat.

Nagyon fontos lépést tett a csapat ismét, hogy a 19. bajnoki cím a zsebben legyen, ráadásul az Arsenalnak holnap nem lesz könnyû találkozója Blackpoolban.


Manchester United 2-0 Fulham
Old Trafford, 75339 nézõ
Vezette: Mark Jones

United: Kuszczak - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Valencia(Owen 73.), Gibson, Anderson(Fabio 77.), Scholes, Nani(Carrick 87.) - Berbatov
Nem használt cserék: Van der Sar, Park, Brown, Hernandez

Fulham: Schwarzer - Baird, Hughes, Hangeland, Salcido - Kakuta, Etuhu(Gera 68.), Murphy(Greening 82.), Dempsey - Dembelé(Gudjohnsen 56.), Zamora
Nem használt cserék: Stockdale, Sidwell, Kelly, Halliche
 

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Dimitar Berbatov

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!