Solskjaer: Nagy európai kupaestére van szükség az Old Traffordon

Klasszikus európai kupahangulat várható az Old Traffordon, amikor kedden este a Manchester United és a Paris Saint-Germain csapata kifut az Old Trafford gyepére.


Az ilyesfajta párosítások teszik annyira különlegessé a Bajnokok Ligája sorozatát, a Vörös Ördögök megbízott menedzsere pedig izgatott a hazai szinten egyeduralkodó francia bajnok elleni összecsapás kapcsán.

 

Miután a United minden sorozatot figyelembe véve immáron 11 mérkőzés óta veretlen, a szurkolók pedig érthető módon magabiztosabbak, mint valaha, várhatóan forró hangulat lesz az Álmok Színházában.

 

Az Old Traffordon nagy európai kupamérkőzést - különösen a kieséses szakaszban - történelmi ellenfél ellen 2013-ban rendeztek utoljára, amikor a Real Madrid vendégszerepelt Manchesterben. De egy évvel később a Bayern Münchennel is megvívott a csapat, Solskjaer sajtótájékoztatója keretében pedig fel is idézte ezeket a mérkőzéseket.

 

"Az egyik legutolsó izgalmas kieséses szakaszbeli összecsapásunkként tekintek vissza arra, amikor Nani kiállítását követően vereséget szenvedtünk a Real Madrid ellen" - kezdte Ole az európai sportsajtónak.

 

"Persze néhány éve szembe kerültünk a Bayern München ellen is, és most már nagyon várjuk ezt is. Szurkolók és játékosok egyaránt nagy várakozásokkal tekintenek egy ilyen este elébe, mert ezek mindig nagyon különlegesek."

 

Solskjaer hivatkozási alapként felidézte a 2007 áprilisi, AS Roma ellen emlékezetes hazai győzelmet, és elmagyarázta, miért szeretné, ha játékosai ugyanazzal a hittel tudnának játszani, amely azt az ország-világ számára emlékezetes sikert ihlette.

 

 

"Talán számomra az utolsó ilyen [játékosként] az volt, amikor 7-1-re legyőztük az AS Romat. Játszottam is azon a mérkőzésen, csereként álltam be. Tipikus este volt az Old Traffordon azt követően, hogy idegenben 2-1-re kikaptunk, a menedzserünk pedig hihetetlen boldog volt. Azt mondta, 'minden rendben lesz, otthon győzni fogunk'. Magabiztos volt a képességeinket illetően, úgyhogy csak azt szeretném, hogy a játékosaim önbizalommal telve, a játék irányítását magukhoz ragadva szerepeljenek."

 

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását december 18-án, hétfőn tartották, Solskjaert pedig két nappal később nevezték ki megbízott menedzserként. Érdekesség, hogy mint sajtótájékoztatóján elmondta, a párosítások kialakulását fiával együtt hazájában, Norvégiában nézte.

 

"Noah-val együtt néztük és azt mondtuk, 'wow, ez egy kőkemény kihívás lesz', de szerintem jó esélyeket adtunk magunknak" - tette hozzá.

 

"A lehető legjobb helyzetbe hoztuk magunkat a mérkőzésre való felkészülés tekintetében, mert magabiztosak vagyunk. Sikerült kialakítanunk magunkban egy képet arról, hogy milyen csapatunk van és szerintem úgy is nézünk ki, mint egy csapat. Egyetértünk abban, hogy miként kell hozzáállnunk a mérkőzésekhez. Úgyhogy ha bármikor is megvolt annak az esélye, hogy egy nagy mérkőzésnek ilyen módon vágjunk neki, akkor arra most nyílt a legnagyobb esély."

 

A PSG a néhány évvel ezelőtti, nemzetközi befektetőkből álló tulajdonosok általi átvételét követően szinte hetek alatt vált a francia futball domináns erőjévé. Solskjaert lenyűgözi a francia fővárosban végbement fejlődés, különösen annak tekintetében, hogy játékos karriere korai szakaszában már szembe került velük.

 

"Fantasztikus volt látni az előre lépésüket" - mondta Ole hétfőn délután.

 

"Még a Molde színeiben 1995-ben játszottam ellenük a Kupagyőztesek Európa Kupájában, úgyhogy az, hogy most milyen kihívásokkal néznek szembe, egészen fantasztikus."

 

"A világ legjobb játékosai játszanak náluk. A csapatuk tagja az egyik legnagyobb kapuslegenda, Buffon, előtte pedig ott játszik az elmúlt néhány év egyik legjobb középső védője, Thiago Silva. Mbappe személyében övék az egyik legígéretesebb fiatal játékos, Neymar pedig a világ legdrágább igazolása, úgyhogy ez mindent elárul a fejlődésükről és hogy éppen hol tartanak. Tudjuk, hogy egy önbizalommal telt csapattal szemben fogunk játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - PSG

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!