Rafael: Meg tudjátok csinálni!

A Manchester United egykori védője, Rafael da Silva szerint itt a megfelelő idő arra, hogy Ole Gunnar Solskjaer legénysége meglepetést okozzon a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között a Paris Saint-Germain legyőzésével.


A brazil szélső védő 2008 és 2015 között tartozott a Vörös Ördögök kötelékébe, de azóta is töretlenül népszerű a klub szurkolóinak körében.

 

Rafa jelenleg csapata, a Lyon saját Bajnokok Ligája összecsapására készül, amelyre február 19-én a Barcelona ellen kerül sor, de természetesen így is szánt időt arra, hogy a United Review-nak nyilatkozzon egykori csapata kapcsán.

 

A Lyon nemrég le tudta győzni a listavezető PSG-t a Ligue 1-ben, a 28 éves játékos szerint ez pedig extra önbizalmat kell hogy adjon a Unitednek, hiszen így élénkülhet a remény, hogy Thomas Tuchel szupersztárjai nem verhetetlenek.

 

"Két hete 2-1-re legyőztük őket, és ti is meg tudjátok csinálni" - jelentette ki.

 

"Ha a United képes lesz a saját futballját játszani, akkor egyértelműen megnyerheti az összecsapást. Én egy két hónappal ezelőtti operáció miatt kihagyni kényszerültem a PSG elleni meccset, de reményeim szerint hamarosan visszatérhetek."

 

"Én is néztem a meccsünket, és mindenki láthatta, hogy a PSG legyőzhető. Franciaországban nem mondhatsz rosszat a PSG-ről, mert ők egy fantasztikus csapat. De hogy őszinték legyünk, most nincsenek jó passzban. Vannak problémáik [Adrien] Rabiot kapcsán, mert valószínűleg a nyáron távozni fog tőlük, pedig nagyon jó játékosuk."

 

"Neymar pedig sérült, szóval ez nem a legjobb pillanat most számukra. A United részéről viszont éppen az ellenkezője mondható el, sorra nyerik a meccseiket - a United nagyon jó lendületben van. Szerintem jó meccsre van kilátásunk."

 

 

Az elnyűhetetlen bekk három bajnoki címet nyert a manchesteriek színeiben, szívé pedig örökké vörös marad.

 

"Lyon egy nagyszerű város, ahogyan a klub is" - tette hozzá Rafael.

 

"Úgyhogy nagyon jól érzem magamat. Három és fél éve játszom itt, de természetesen továbbra is imádom a Manchester Unitedet. Ezt mindenki tudja. Egy nap vissza kell térnem látogatóba."

 

"Látok bizonyos dolgokat a közösségi médiában a United szurkolóktól, és ezek nagyon boldoggá tesznek. Büszkévé tesz, amikor ilyen dolgokat hallok vagy olvasok a szurkolóktól. Természetesen a United nagyon sokat jelent számomra. Van az a mondásunk, hogy 'Aki egyszer vörös, az mindig az marad', ez pedig én rám is igaz. Ez egyszerűen fantasztikus. A klub mindent megadott számomra. Értük játszottam, címeket nyertem, lenyűgöző része volt az életemnek."

 

"Beszélő viszonyban vagyok olyanokkal, mint Fletch [Darren Fletcher], Rio [Ferdinand], Patrice [Evra], Chuks [Tom Cleverley], [Antonio] Valencia, Chicha [Javier Hernandez], szóval elég sokakkal, akikkel együtt játszottam. Mindig jó róluk hallani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - PSG

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!