Elhunyt a '92-es korosztály edzője, Eric Harrison

Életének 81. évében elhunyt a Manchester United akadémiai csapatának egykori edzője, Eric Harrison.


Harrison, akit négy évvel ezelőtt Alzheimer-kórral diagnosztizáltak, nyugodt családi környezetben, szerdán este távozott az élők sorából.

 

1981-ben lett a Manchester United akadémiai csapatának edzője, és az ő irányításával vált világszerte híressé az 1992-ben végzett korosztály, amely olyan játékosokat vonultatott fel, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham és Gary Neville.

 

Mark Hughes szövetségi kapitány mellett négy éven keresztül a walesi válogatott másodedzőjeként is tevékenykedett, 2018-ban pedig a Brit Birodalom Tagja (MBE) kitüntetést vehetett át az angol Királynőtől.

 

A Manchester United közleményt adott ki a szomorú esemény kapcsán:

"Hihetetlen szomorúsággal tudatjuk, hogy akadémiai csapatunk egykori edzője, Eric Harrison tegnap este elhunyt."

 

"Együttérzésünkkel és imáinkkal Eric családja és barátai mellett vagyunk ebben a szomorú és nehéz időszakban."

 

A Manchester United edzőlegendája, Sir Alex Ferguson "az egyik legnagyszerűbb edzőként" aposztrofálta a Yorkshire-ben született szakembert.

 

 

"Eric lenyűgöző módon járult hozzá nemcsak a Manchester United, hanem az egész futball fejlődéséhez" - kezdte.

 

"Elég szerencsésnek mondhatom magamat, hogy az akadémia igazgatójaként már a stábomban tudhattam, amikor a klubhoz kerültem, úgyhogy láthattam az általa elvégzett munkát, és nem csak a '92-es korosztállyal, hanem minden egyes fiatal játékossal."

 

"Segített ezeknek a fiatal játékosoknak, hogy megtalálják önmagukat és az elhivatottságot, felkészítve ezzel őket a jövőre. Tanár volt, fejlődési utat és lehetőséget biztosított ezeknek a játékosoknak, ezt pedig csak és kizárólag kemény munkával és önfeláldozással lehetett elérni."

 

"Képes volt átadni azt a tudást a fiataloknak, ami az egyik legnagyszerűbb edzővé tette őt."

 

A Manchester United korábbi játékosainak egy csoportja Harrisonra való emlékezésként egy közös közleményt adott ki David Beckham Instagram-profilján keresztül.

 

 

"Elveszítettük a mentorunkat, az edzőnket, az embert, aki nevelt minket."

 

"Ő tanított meg minket arra, hogy miként játsszunk, hogy soha ne adjuk fel, hogy mennyire fontos az egyéni párharcok megnyerése és hogy mi szükséges ahhoz, hogy a Manchester United Football Clubnál játszhassunk."

 

"Minden egyes alkalommal nyomon követett bennünket amikor játszottunk, és még mindig hallom ahogy azt mondja nekem, NINCS TÖBB HOLLYWOODI PASSZ."

 

"Még mindig látom magam előtt, ahogy a The Cliff edzőközpontban letekint ránk egy büszke mosoly vagy egy hangos ablakra ütés keretében, tudván, hogy bármelyik pillanatban elindulhat felém, hogy a lehető legudvariasabb módon közölje velem azt, hogy hagyjak fel ezekkel a passzokkal."

 

"De a legfontosabb dolog az volt, hogy megértette velünk a kemény munka, és egymás tiszteletének fontosságát, nem csak a pályára vonatkozóan. Nem fogjuk elfelejteni az életre vonatkozó tanításait."

 

"Szeretünk Eric, és sokkal tartozunk neked. Gary, Phil, Ryan, Paul, Nicky és David."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!