Solskjaer: Mindig talpra kell állni ennél a klubnál

Ole Gunnar Solskjaer elismerte, a Manchester United játékosai a "padlón" érezték magukat a hétközi, Paris Saint-Germaintől elszenvedett vereség miatt, de szerinte a Chelsea legyőzése az FA-kupában a tökéletes válasz lenne erre.


A Vörös Ördögök 12 mérkőzés után először veszítettek, mióta Ole Gunnar Solskjaer ült le a csapat kispadára, amikor a francia bajnokcsapat 2-0-ra győzedelmeskedett az Old Traffordon kedden este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

 

Hétfőn este a Stamford Bridge-re látogat a United, amely újabb kemény erőpróbának ígérkezik - a két csapat az előző szezon döntőjének visszavágójaként az FA-kupa 5. fordulójában randevúzik.

 

Péntek délutáni hivatalos sajtótájékoztatóján a norvég megbízott menedzser felfedte, ezen a héten egy előre leegyeztetett látogatásra visszatért hazájába, és elmondta, játékosainak túl kell lépni a PSG elleni vereségen és készen kell állniuk arra, hogy újra harcba szálljanak.

 

"Nemrég visszatértem hazámba, Norvégiába" - kezdte Ole az Aon Trainig Complexben.

 

"Ez már a PSG elleni meccs előtt eltervezett látogatás volt, és jó volt újra látni a családomat. De természetesen más érzés volt. Utálok mérkőzést veszíteni és nekem úgy tűnik, hogy a fiúk sem szeretnek kikapni."

 

"Természetesen a padlón voltak, de már nincs helye annak, hogy ezen rugózzunk. Fontos mérkőzések várnak ránk nagy csapatok ellen, úgyhogy össze kell szednünk magunkat, hétfőn pedig újra talpra kell állnunk."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy egy esetleges hétfő esti győzelem tökéletes válasz lenne-e a PSG elleni vereségre, Solskjaer így folytatta:

"Igen, ennél a klubnál tudni kell talpra állni. Mindig lesznek kihívások, egy Chelsea elleni idegenbeli mérkőzés pedig a legnehezebbek közé tartozik, úgyhogy biztosra kell mennünk azt illetően, hogy a következő két-három napban jó munkát tudunk végezni az edzéseken, hogy készen álljunk hétfőre."

 

"Tudjuk, hogy a PSG ellen volt egy időszak - 7, 8, 9 vagy 10 perc - ahol egy kicsit elveszítettük a fonalat. De ezen kívül nem voltunk rosszak védekezésileg."

 

A PSG elleni csalódás ellenére, amely során ráadásul sérülés miatt elveszítették Jesse Lingardot és Anthony Martialt is, Ole leszögezte, hogy egy vereség, illetve támadói nélkülözése még nem fog módosítani csapata hozzáállásán.

 

"Nos, nem fogunk pánikolni amiatt, hogy elvesztettünk egy mérkőzést, vagy megváltoztatni mindent, mert ez egyáltalán nem módosított a fejünkben elképzelt dolgokon."

 

"Továbbra is dolgoznunk kell azon, ahogyan játszani akarjuk a futballunkat, és hogy mindig támadólag, pozitív felfogásban tudjunk hozzáállni a mérkőzésekhez."

 

"Úgy akarunk a Chelsea-hez utazni, majd fogadni a Liverpoolt, hogy megmutatjuk magukat. Van néhány másik csapat is, amelynek meg kell birkóznia sérülésekkel. Szóval alkalmazkodni kell, és meg kell oldani a felmerülő feladatokat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!