De Gea: Angliában ez a legnagyobb meccs

A Manchester United kapusa, David de Gea úgy hiszi, hogy a Liverpool elleni összecsapásaik a legnagyobb mérkőzések az angol futballban.


De Gea kész visszavenni helyét Ole Gunnar Solskjaer kezdő tizenegyében az Old Traffordon, miután a hétfői, Chelsea elleni FA-kupa siker során Sergio Romero védte a csapat kapuját.

 

A spanyol portás, aki korábban megtapasztalhatta a madridi derbi légkörét az Atletico és a Real között a La Ligában, leszögezte, semelyik másik mérkőzés nem hasonlítható Angliában a United és a Liverpool párharcához.

 

"Ez a legnagyobb mérkőzés Angliában" - mondta De Gea a United Review-nak. "Ez egy nagyon különleges meccs a szurkolóknak, a klubnak és a játékosoknak is, és mindezek felett, amikor az Old Traffordon csapunk össze, az mindig több, mint egy mérkőzés. Hatalmas összecsapás ez."

 

"Az a célunk, hogy élvezzük majd, és természetesen mindent megteszünk majd, hogy meg is nyerjük."

 

 

De Gea elmondása szerint már akkor tisztában volt a vasárnapi rangadó nagyságával, amikor még Spanyolországban védett.

 

"Amikor Spanyolországban voltam még, mindig lehetett hallani a nagy rivalizálásról, a hatalmas mérkőzésről, vagy ha úgy tetszik a Clásicoról a Manchester United és a Liverpool között."

 

"Két nagy klubról, egy igazán pikáns mérkőzésről van szó."

 

De Gea résen lesz, hogy megakadályozza a Premier League góllövőlistájának éllovasát, Mohamed Salah-t abban, hogy megszerezze első bajnoki gólját a United ellen, de a 28 éves hálóőr tudja, hogy nem csak az egyiptomi fog veszélyt jelenteni kapujára.

 

"Nem koncentrálhatsz csak egyetlen játékosra" - tette hozzá.

 

"Jó csapatuk van néhány egyénileg is kiemelkedő játékossal. Úgy készülsz fel, mint tennéd azt bármelyik másik mérkőzés előtt, tudva, hogy egy igazán jó csapattal állsz majd szemben néhány igen jó játékossal a soraikban."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!