Solskjaer reakciója a Palace legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt azzal, ahogyan a Manchester United irányítása alatt tartotta a mérkőzést a Crystal Palace elleni 3-1-es idegenbeli győzelem során a Selhurst Parkban.


Nem voltunk önelégültek

"Ez egy nagyszerű idegenbeli győzelem. Nagyon jól irányítottunk. Most már nem az első idegenbeli sikerünk sorozatban. És egyáltalán nem voltunk önelégültek. Mindenki nagyon koncentrált volt a mérkőzés előtt. Nagyon jól kezdtük a találkozót. Korán vezetéshez kellett volna jutnunk egy szögletszituációt követően Rom révén, de aztán 1-0 lett nekünk, és rajta tartottuk a kezünket a mérkőzés alakulásán. Nagyon jól védtük a tizenhatosunkat. A Crystal Palace ma csak egyetlen kaput eltaláló lövést tudott felmutatni, a góljukat, úgyhogy ki kell jelentenünk, hogy a védekezésünk folyamatosan javul."

 

Keményen dolgozó Lukaku

"Két nagyon jó befejezést láthattunk Romelutól. Az elsőt jobb lábbal szerezte. A másodiknál nem volt könnyű dolga, de remekül fejezte be a helyzetét, úgyhogy nagyon elégedett vagyok Romeluval. Játszott a jobb- és a bal szélen is. Nagyon sokat dolgozott védekezésben is számunkra, de ezúttal csatárhoz méltó módon szép gólokkal is segített minket."

 

 

Veszélyes szélsőjáték

"Azt akarjuk, hogy Luke [Shaw] többet lépjen fel, mivel az a következő lépés számára, hogy jobban bízzon magában a támadások segítését illetően. Ezt a felvett formációnk is segítette ma, mert Anthony [Martial] nem volt bevethető, így Alexis [Sanchez] jobban középre húzódva játszott együtt Rommal, és azt gondolom, hogy működőképesek is voltunk úgy, hogy a másik oldalon pedig Diogo [Dalot] szerepelt. Diogo fiatalabb korában szélső középpályást is játszott a Portoban, és rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy segíteni tudja az előre játékot, de természetesen [Patrick] van Aanholt és [Wilfried] Zaha megállításában is tevékeny részt vállalt - pedig a Palace baloldala nagyon erős."

 

Garner debütálása

"Erre a lehetőségre vártunk vele kapcsolatban. Természetesen Nemanja Matic sérülésével több esélye nyílt Jimmynek. Minden megvan benne ahhoz, hogy top belső középpályás váljon belőle, úgyhogy jók az előjelek vele kapcsolatban. Hamarosan újra a pályán láthatjuk majd. Talán már szombaton a Southampton ellen is. Ez a Manchester United. Minőségi keretünk van, tele minőségi játékosokkal, emellett pedig folytatnunk kell az akadémisták beépítését a csapatba. A bajnokság minden egyes csapata küzd a sérülésekkel a szezonnak ebben a szakaszában."

 

Young gólja

"Szerintem nagyon boldog volt a góljától. Természetesen a védelem szélén is remekelt, de azt gondoltam, hogy Bailly beállításával tudjuk véglegesen megállítani a Palace támadásait, amelynek köszönhetően Ash és Rashy [Marcus Rashford] a két szélen veszélyes kontrákat tudtak vezetni, úgyhogy ez az elgondolásunk jól működött."

 

 

Zaha és Townsend visszafogása

"Egyénileg nagyon jó játékosok, mindig befelé húznak, és megpróbálják egy-az-egyben megverni a védőjüket. Annak ismeretében, hogy a képességeik és trükkjeik kihasználásával mennyi tizenegyest harcoltak már ki, kijelenthetjük, hogy nagyon jó volt a védekezésünk fókusza. Talpon kell ilyenkor maradni és nem beléjük szállni. De így is ajándékoztunk nekik egy gólt. Néhányszor lett volna lehetőségünk tisztázni, de a találatuk után a válaszunk fantasztikus volt."

 

Sorozatban nyolc idegenbeli győzelem

"Azt kell hogy mondjam, nagyszerű formában vagyunk távol az otthonunktól. A szurkolók fantasztikusak voltak, de a csapat is nagyon rászolgált erre. Tudták, hogy keményen kell dolgoznunk, jól kell védekeznünk és gyorsan kell kontráznunk. Uralmunk alatt tartottuk a játékot a vezetés birtokában is, úgyhogy nagyon elégedett vagyok a formánkkal."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!