Lukaku: Az ilyen meccseket meg kell nyerni

A Manchester United csatára, Romelu Lukaku szerint az olyan győzelmek, mint a tegnap esti, Crystal Palace elleni, kulcsfontosságúak lehetnek számukra a top 4-ért folytatott harcban.


A United 3-1-es győzelmet aratott a Selhurst Parkban a Premier League hétközi fordulójának szerdai játéknapján, és mivel az este folyamán az Arsenal és a Chelsea is begyűjtötte a három pontot, nagyon fontos volt, hogy ne veszítsenek lendületükből a közvetlen riválisokkal szemben.

 

A siker értelmében a Vörös Ördögök továbbra is ötödikek a tabellán, egy ponttal lemaradva az Arsenal mögött, és két egységgel megelőzve a hatodik helyezett Chelsea-t.

 

Lukaku, aki duplázni tudott a londoni Sasok ellen, tisztában van vele, mennyire kulcsfontosságúak lehetnek góljai a szezon végéhez közeledve.

 

"Az ilyen meccseket meg kell nyerni" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Nagyon izgatott vagyok az előttünk álló néhány hét okán, mert a jelenleg rendelkezésünkre álló játékosokkal is képesek vagyunk megfelelő eredményeket elérni, ha pedig visszatérnek a sérültjeink is, az plusz lökést jelenthet majd ahhoz, hogy a lehető legelőkelőbb helyen végezhessünk a bajnokságban."

 

A belga támadó indította be a gólgyártást tegnap a fővárosban, amikor fél óra elteltével vette be a hazaiak kapuját Luke Shaw passzából.

 

A 25 éves válogatott játékos higgadtságról és villámgyors reakcióidőről tett tanúbizonyságot azáltal, hogy a balról kapott labdát áttette a jobb lábára, majd a tehetetlen Vicente Guaita mellett a Palace kapujába csavart.

 

 

"Észrevettem, hogy van egy kis helyem a jobboldalamon, úgyhogy ennek megfelelően cselekedtem és rálőttem. Szép gól volt" - tette hozzá.

 

"Kiskorom óta sokat dolgozok azon, hogy mindkét lábbal erős tudjak lenni, úgyhogy ha labdát kapok a tizenhatoson belül, akkor nem hezitálok azon, hogy ballal, jobbal vagy fejjel érjek-e bele. Nagyon örülök a győzelmünknek és a két gólomnak is."

 

Rom a szünet után is megzörgette az ellenfél hálóját, amely egyben a 10. idei találata is volt a bajnokságban.

 

A csatár góljának köszönhetően ráadásul bekerült a Premier League történetének top 20 legeredményesebb játékosa közé is. 111. gólja értelmében most Dion Dublinnal állnak holtversenyben a 20. helyen.

 

"Nagyon reménykedtem abban, hogy lehetőségem lesz középcsatárként pályára lépni, amelyet ma meg is kaptam, és nagy boldogsággal tölt el, hogy győzelemhez segíthettem a csapatomat."

 

"Nem számít, hogy a baloldalon, a jobboldalon vagy középen számítanak rám, mindig a teljesítményem legjavával igyekszem a csapatom segítségére lenni. Amíg a csapat nyerni tud, én pedig hozzátudom tenni a magamét, addig boldog vagyok."

 

A szerda esti három ponttal a United klubrekordnak számító 8 sorozatban aratott idegenbeli győzelmet tud felmutatni, erre pedig Lukaku szerint minden okuk megvan büszkének lenni.

 

"Ez egy hatalmas eredmény, ha megnézzük azt, hogy milyen csapatok ellen értük el. Mindenki kételkedett bennünk, de úgy reagáltunk erre, ahogyan a Manchester Unitednek mindig is kell - dominálva és győzelemmel."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!