Solskjaer: Ez nem lehetetlen küldetés

A Manchester United megbízott menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, csapata a Bajnokok Ligájában eddig példátlan dolgot érthet el - ledolgozni egy hazai pályán összeszedett két gólos hátrányt.


A Vörös Ördögöket az Old Traffordon elszenvedett 2-0-s vereséget, illetve Paul Pogba kiállítását követően a legtöbb helyen már leírták a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő párharcból való továbbjutás kapcsán, Ole azonban optimista, hogy játékosai képesek lesznek a legnagyobb színpadon is bizonyítani, és visszautasítja, hogy "lehetetlen küldetésre" vállalkoznának a francia fővárosban.

 

"Nehéz feladat előtt állunk, de képesek vagyunk rá" - mondta párizsi sajtótájékoztatóján.

 

"Természetesen arra van szükségünk, hogy mi szerezzük az első gólt és hogy mérkőzésben maradjunk velük. Ha fél órával a lefújás előtt csak egy gólra lesz szükségünk, akkor bármi megtörténhet."

 

"Egy jó tervre van szükségünk. Megfelelően elő kell ezt készítenünk. Természetesen teljesítenünk kell az este folyamán, mivel a csapatuk tele van minőségi játékossal."

 

Solskjaer kihangsúlyozta, vannak más példák is csodaszámba menő fordításokra a legrangosabb európai kupasorozat kieséses szakaszából és arra számít, hogy csapata megmutatja, mennyire bántja őket az első felvonás eredménye.

 

 

"Egyértelműen tudja mindenki, hogy képesek vagyunk rá" - tette hozzá.

 

"Már nekünk is sikerült. Emellett az elmúlt évek eredményei a Bajnokok Ligájában... nem akarom furának nevezni őket, de a Juventus hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Real Madridtól, majd a visszavágón 90 perc után 3-0-ra vezettek Madridban."

 

"Egy évvel korábbról pedig mindenki emlékszik a PSG-Barcelona párharc eredményeire. Rengeteg olyan csapatot lehetne hozni példaként, amelyek képesek voltak megfordítani olyan eredményt, mint amilyent nekünk kellene."

 

"Nekünk, a klubnak, ez már számos alkalommal megadatott. A játékosok fantasztikusan teljesítenek idegenben, hiszen legyőztük a Tottenhamet, az Arsenalt és a Chelsea-t is az otthonunktól távol, ez pedig hitet ad nekünk ahhoz, hogy most is sikerüljön győznünk."

 

"Egy ilyen soha nem lehet lehetetlen küldetés. Természetesen sokkal nehezebb a dolgunk, de, ahogy korábban is elmondtam itt, nekünk kell szereznünk az első gólt, mert akkor bármi megtörténhet még. A futball egy technikai és taktikai játék, de emellett fontos szerep jut a mentális tényezőknek is, egy gól pedig hirtelen sok mindent megtud változtatni. Ha sikerült először betalálnunk, akkor még jobban fogunk abban hinni, hogy meg tudjuk csinálni, ők pedig elkezdhetnek kételkedni magukban. De az mindennél fontosabb, mi szerezzük az első gólt."

 

"Amikor senki nem hisz benned, mindig megjelenik egy olyan jellemzője a karakterednek, hogy meg akarod mutatni magadat. Nem az az igazi motiváció, hogy történelmet írjunk. Az a motivációnk, hogy továbbjussunk. Szerintem ezek a játékosok nincsenek hozzászokva a vereséghez, nem boldogok attól, ahogyan elveszítettük az első mérkőzést, de tudjuk, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtva képesek vagyunk felvenni a kesztyűt az ellenfelünkkel."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

PSG - Manchester United

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 2. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!