Paris Saint-Germain 1-3 Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer újabb oldalt írt a Manchester United történelemkönyvébe, a Vörös Ördögök továbbjutottak a BL negyeddöntőjébe!


Szakadó eső és 11 fok várta a csapatokat a francia fővárosban.

 

Micsoda kezdés!!! Kehrer adta haza röviden, Lukaku lecsapott a labdára, Silva sem tudta szerelni őt, a belga csatár elvitte a labdát Buffon mellett, majd becsúszva a hálóba lőtt, 1-0 a Unitednek!

 

Visszaállt saját tizenhatosa elé a United, hagyva, hogy a hazaiak támadjanak és ha hibáznak, a Vörös Ördögök azonnal kontrával próbálkozhatnak.

 

A 6. percben centikre volt Mbappe az egyenlítéstől, egy baloldali beadásról maradt le a fiatal támadó.

 

Sajnos nem tartott sokáig a manchesteri vezetés, a 12. percben Bailly két nagy hibája is kellett a hazai gólhoz. Előbb ő ragadt be, így nem lett les, majd ő nem ment Bernattal, aki Mbappe beadását a hosszún érkezve passzolta a hálóba.

 

Két perccel később Alves szúrt el egy ígéretes lehetőséget, majd Mbappe lőtt oldalhálóba. A Unitednek két gól kellett a továbbjutáshoz, azonban nagyon keveset volt a labda az angoloknál, úgy pedig nehéz gólokat szerezni.

 

A 20. percben ismét Bernat lőhetett volna gólt; Mbappe tálalt Di Maria elé, aki átgurított a bal oldalra, ahol érkezett a bal bekk, lövését azonban De Gea kiütötte. Bailly megint sehol nem volt...

 

A korábbi manchesteri szélső is próbálkozott, de centikkel tévedett. Bár De Gea valószínűleg kiütötte volna a labdát, ha az kicsit beljebb ment volna. Így Di Mariának még mindig nem sikerült betalálni egykori csapata ellen.

 

Végre megint manchesteri helyzet alakulhatott ki, legalábbis azt gondolhattuk Rashford megindulása közben, ám az angol támadó passz helyett nagyon gyenge lövéssel zárta le a támadást.

 

Egy perccel később ismét a United vezetett!!! Rashford az előzővel ellentétben ezúttal távolról igen jó lövést eresztett meg, Buffonról kijött a labda, Lukaku lecsapott és a kapuba lőtt, 2-1 a Vörös Ördögöknek!

 

 

Kezdett ocsmány módon játszani a hazai gárda. Verratti kezdte a szabálytalanságok sorát, majd Di Maria tartott rá McTominay lábára, utána pedig Marquinhos ütötte le Pereirát. Az Andreas elleni szabálytalanság utáni pontrúgás Rashford elé szállt, aki üresen volt, lövése azonban elsuhant a kapu előtt, ráadásul les is volt.

 

Sajnos Bailly-t le kellett cserélni, az elefántcsontparti megsérült, helyette Dalot folytatta, aki a 42. percben zseniálisan ment el ellenfele mellett, beadásába Verratti ért bele, ám Buffon védte a kapuja felé tartó labdát.

 

Egyre jobban jöttek fel a vendégek a labdabirtoklás terén (87%-13% volt az első 20 percben, a szünet végére ez 73%-27%-ra módosult), ami nem tetszett a párizsiaknak. Látszott Verrattiékon, hogy megfordult a fejükben egy esetleges kiesés is, amivel nem nagyon tudtak mit kezdeni.

 

A szünetre egy gólt ledolgozott hátrányából a United, amely nagyon fegyelmezetten játszott végig. Azonban hátul nagyon óvatosnak kellett lenni továbbra is, mert Mbappe bármikor életveszélyt jelenthetett.

 

Fordulást követően a United továbbra is a kontrákra épített, a védekezés rendkívül jól működött, de sajnos az ellentámadások nem igazán akartak összejönni.

 

Az 55. percben Di Maria örült, mert betalált korábbi csapata kapujába, de sokáig nem mosolyoghatott, mert Mbappe átadásakor lesen állt az argentin, így a gólja érvénytelen volt, maradt a 2-1 a vendégeknek!

 

Óvatosság látszódott a csapatokon, a PSG sem akart túlzottan kinyílni, míg Ole Gunnar Solskjaer gárdája egyelőre kivárt. Lassan csordogált a mérkőzés, leginkább a United térfelén zajlott a játék, de a PSG nem sűrűn veszélyeztette De Gea kapuját. Egy ilyen volt a 71. percben, amikor Mbappe centerezése gurult Di Maria felé, de Young tisztázott a kapu előteréből.

 

Vajon mikor húz lapot 19-re a United? Az utolsó 10 percre? Vagy a ráadás pillanataiban próbálja megszerezni a továbbjutást?

 

Majdnem minden eldőlt a 84. percben, amikor Mbappe mehetett kapura, ám De Gea vetődve elérte a labdát, Bernat érkezett, de csak kapufát talált. Maradt tehát remény a továbbjutásra, ám nem nagyon tudott ellenfele fölé kerekedni a United, Buffonnak dolga sem volt a második félidőben.

 

Szép támadás a 90. percben, Dalot lövésébe beleért egy védő, így első szögletét végezhette el a manchesteri gárda. De közben videózás jött, mert kézzel ért Kimpembe a lövésbe, így akár büntető is jöhetett a szöglet helyett. ÉS IGEN!!! BÜNTETŐT KAP A UNITED A 91. PERCBEN! Rashford áll a labda mögé és kíméletlenül bevágta!!!! 3-1 és ezzel továbbjutásra áll a MANCHESTER UNITED!

 

 

Hatalmasat játszott a CSAPAT és 0-2-ről 3-1-re megnyerte a visszavágót és továbbjutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe!

 

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Paris Saint-Germain 1-3 Manchester United, összesítésben 3-3, idegenben lőtt több góllal továbbjutó a Manchester United
Parc des Princes


Vezette: Damir Skomina

 

PSG: Buffon, Kehrer(Paredes 70.), Silva, Kimpembe, Bernat, Verratti, Marquinhos, Dani Alves(Cavani 94.), Draxler(Meunier 70.), Di Maria, Mbappe
Nem használt cserék: Areola, Choupo-Moting, Kurzawa, Dagba

 

United: De Gea, Young(Greenwood 87.), Bailly(Dalot 35.), Smalling, Lindelof, Shaw, McTominay, Fred, Pereira(Chong 80.), Rashford, Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Garner, Gomes

 

Gólszerző: Bernat 12' illetve Lukaku 2', 30', Rashford 91' (11-es)

 

Sárga lap: Di Maria, Paredes illetve Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!