Rashford: Az ilyen estékért élünk

A Manchester United a klub történetének egyik legnagyobb fordítását mutatta be szerdán este, amikor Ole Gunnar Solskjaer legénysége a Paris Saint-Germain 3-1-es legyőzésével, idegenben lőtt több góllal biztosította be továbbjutását a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.


A Vörös Ördögök 2-0-s hátrányba kerültek az első felvonást követően, de köszönhetően Romelu Lukaku két első félidőben szerzett találatának, egy gólra voltak a továbbjutás kivívásától a visszavágón. Ezt Marcus Rashford révén a 94. percben, egy drámai VAR-ítéletet követően meg is szerezték egy értékesített büntetőből, így három idegenbeli góljuknak köszönhetően a United jutott tovább Európa legjobb 8 csapata közé.

 

A párharcot eldöntő büntetőről így nyilatkozott Rashford a BT Sportnak a mérkőzést követően:

"Csak arra gondoltam: tudjak hidegfejű maradni. Ez olyan dolog, amiket az ember minden egyes nap gyakorol. Én akartam elvállalni és valószínűleg a többi pályán lévő játékos is odaállt volna, de ez nem számít, mert továbbjutottunk a következő körbe!"

 

"Ez volt valószínűleg a legnehezebb dolog - várni a büntető elvégzése előtt, de ez is része a játéknak. Azért élünk, amik azokban a pillanatokban történtek. Mindenki szeretne ilyen pillanatokat átélni és utána mosolyogni."

 

 

Romelu Lukaku, aki két lesipuskás góllal járult hozzá, hogy a manchesteriek még reménykedhessenek a továbbjutásban az utolsó pillanatokban, így nyilatkozott:

"Jó meccs volt. Magabiztosak voltunk a mérkőzést megelőző napon. Marcus és én már játszottunk csatárpárosként együtt a Southampton elleni bajnokin, és tudtuk, hogy ma is képesek leszünk hozzájárulni a csapat teljesítményéhez. Öröm volt ma együtt és így játszani, az pedig külön öröm, hogy mindketten eredményesek tudtunk lenni."

 

"Megállapodtunk egymás között, hogy ha ő kilép a letámadáshoz, akkor követem őt, ezt pedig nagyon jól csinálta. Az első gólnál egy-az-egyben oldottam meg a kapussal szemben a helyzetet, a második kapcsán pedig mondtam neki, hogy bármikor lő kapura távolról, én is követni fogom a labdát, és így is történt."

 

"Folytatni fogjuk. Szerintem minden az edzőpályán kezdődik és dől el. Rengeteget játszunk - öt az öt, hat a hat, nyolc a nyolc ellen - és ez határozza meg a versenyképességet. Már az edzőpályán is sikerült nagy fordításokat bemutatnunk, úgyhogy amikor éles szituációba kerülünk, ez nem jelent újdonságot számunkra. Addig játszunk, amíg fel nem hangzik a végső sípszó."

 

A győzelemmel már 9 mérkőzésesre duzzadt a United klubrekordnak számító idegenbeli győzelmi sorozata, emellett Ole Gunnar Solskjaer legénysége lett az első csapat a Bajnokok Ligája történetében, amely két vagy több gólos hazai vereséget követően meg tudott fordítani egy párharcot.

 

Emellett a siker kapcsán meg kell említeni, hogy mindezt 10 állandó felnőtt csapattag nélkül sikerült elérni - akik közül öten is kezdők voltak a párizsiak elleni, február 12-i odavágón.

 

"Úgy tűnt, hogy minden ellenünk szól, de ahogy Rom is elmondta, hozzászoktunk ahhoz, hogy túléljük az ilyen pillanatokat, ma pedig mindezt újra bizonyítani tudtuk. Ezzel a mérkőzéssel folytathatjuk utunkat előre, de természetesen van még miben fejlődnünk. Továbbra is azon leszünk, hogy minden egyes alkalommal felülmúljuk magunkat" - folytatta Rashford.

 

 

A United úgy fejezte be a Parc de Princes-ben rendezett mérkőzést, hogy nem kevesebb, mint öt, a klub akadémiáján végzett játékos volt a csapatban - ketten közülük - Tahith Chong és Mason Greenwood - pedig most mutatkozhattak csak be a Bajnokok Ligájában. Greenwood - aki a felnőtt csapatban is most szerepelt csak először - lett a klub történetének legfiatalabb játékosa, aki valaha pályára lépett a BEK/Bajnokok Ligája keretében.

 

"Ez egy gyönyörű dolog, nemde?" - tette hozzá Rashford.

 

"10 játékosunk sérült volt, nekik [fiataloknak] azonban ez egy előrelépési lehetőséget jelentett. Minden nap velünk együtt edzettek, így ezt nagyon meg is érdemelték."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!