Ole: Erre készültem egész életemben

A Manchester United megbízott menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elismerte, titokban régóta arra vágyott, hogy a klubot irányíthassa.


A korábbi csatár, aki 366 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben és 126 góllal örvendeztette meg a szurkolókat 1996 és 2007 között, ragyogó rajtot vett az Old Traffordon új szerepkörében, hiszen első 17 találkozójából 14-et megnyert.

 

Solskjaer - aki a győztes gólt szerezte az 1999-es Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München ellen - azt is elmondta, fiatalon sokkal biztosabb volt abban, hogy edző vagy menedzser lesz belőle, mint első osztályú labdarúgó.

 

"Azt hiszem, titokban mindig arra a munkára vágytam, amit most csinálok" - jelentette ki Ole. "És valószínűleg inkább hittem azt, hogy edző vagy menedzser lesz belőlem, mint top játékos, hiszen jópár évembe beletelt, mire elértem azt a szintet, amit szerettem volna játékosként."

 

Amikor arról kérdezték, hogy a hatékony menedzseri döntések kielégítőbbek-e, mint játékosként tapasztalt örömök, Solskjaer így felelt: "Igen is és nem is, mert a világ legjobb dolga focizni. Ez a legjobb munka. Csak önmagadra koncentrálsz, csak a saját életmódodra figyelsz, amit kér a főnök, azt teszed számolatlanul, edzésre mész, pihensz, feltöltődsz, megteszel mindent, hogy elvégezd a munkád, amit várnak tőled, és mindezt élvezd is."

 

 

"Persze megtisztelő és kiváltságos érzés, hogy én vagyok az első, aki meghozza a döntéseket. Egész életemben arra készültem, hogy ilyen döntéseket hozzak, gyerekként rengeteget játszottam számítógépes játékokkal, írtam a csapatokat, a haverokkal saját csapatokat állítottunk össze, Zicoval, Maradonával és van Bastennel, őket mindig betettem a csapataimba."

 

A norvég szakember megemlítette azt is, Sir Alex Ferguson miként illesztette be életét a Manchester Unitedbe, ami arra késztette az újságírókat a pénteki sajtótájékoztatón, hogy a munka mentális és érzelmi részéről kérdezzék, valamint arról, mit tesz, amikor pihen.

 

"Élvezem, amikor itt vagyok" - folytatta Ole. "Élvezem, amikor a családomtól eljövök a munkába. Nincs ebből gond, sokat videótelefonálunk. Rengeteg energiám van, imádom ezt az egészet."

 

"Nagyon szeretem a Netflixet, tévés sorozatokat és dokumentumfilmeket, szeretem hallgatni a jó öreg Bob Dylant és a Stone Roses-t. Jelenleg a 'Sunderland 'Til I Die'-t nézem, de Sir Bobby Robsonról is néztem dokumentumfilmet."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!