Solskjaer reakciója az Arsenal elleni vereségre

Ole Gunnar Solskjaer érthető módon csalódott volt a vasárnapi, Emirates Stadiumban elért eredmény miatt, ahol a Manchester United első bajnoki vereségét szenvedte el decemberi kinevezése óta.


Nem érdemeltünk vereséget

"Lassan kezdtünk, és talán ez a szerda este hatása volt, nem tudom. Ma az első 10-15 percben letargikusan játszottunk, nem volt bennünk életkedv és nem használtuk ki a helyzeteinket. De azt nem állíthatjuk, hogy vereséget érdemeltünk volna ezen a mérkőzésen. Voltak helyzeteink, szóval még erre se foghatjuk. Öt nagy lehetőségünk adódott, kétszer pedig a kapufát találtuk el. Ma sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint például amikor legyőztük őket az FA-kupában. Sokkal jobb játékkal rukkoltunk elő, mint akkor, de ez nem segít azon, amikor olyan eredményt érünk el, mint most. Amint megszerezték az első góljukat, egy másik mérkőzés kezdődött. A teljesítményünk jó volt, az eredmény azonban már nem."

 

Fejvakarós eredmény?

"Ez nem arról szól, hogy vakargatjuk a fejünket - előfordul az ilyen. Két kapufát lőttünk és volt négy-öt nagy helyzetünk. Vannak napok, amikor a csatárok ezekkel élni tudnak, és előfordul olyan is, amikor nem. Ma nem igazán emlékszem arra, hogy David [de Gea] nagy védést kellett volna bemutasson. Kaptak egy büntetőt, amit ha utólag visszanéz a játékvezető [John Moss] szerintem csalódott lesz, mert a TV-ből visszanézve egyáltalán nem volt az. Természetesen a csatár [Alexandre Lacazette] már továbbvitte a labdát. Nem igazán tudtak ezen kívül gondot okozni a védekezésünkben."

 

 

Csalódott De Gea?

"Minden egyes bekapott gól alkalmával csalódott, mert ő egy igazi klasszis kapus. A labda [Xhaka lövésénél] furán mozgott és ha megnézzük a TV-ben, akkor úgy tűnik, hogy először a kapu baloldala felé indult el, majd utána irányt változtatott. Mintha egy brazil kifli lett volna benne. Jó lövés volt, a labda pedig ellenkező irányba csavarodott. Ez volt egyébként az egyetlen lövésük az első félidőben. Gyengén kezdtünk, neki pedig volt megfelelő mennyiségű ideje arra, hogy megfelelően ellője a labdát. Túl lassúak voltunk. Az első 15-20 percben nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy felvegyük velük [Arsenal] a ritmust. Nem igazán tudtuk őket nagy nyomás alá helyezni, úgyhogy volt idejük arra a gólra."

 

Az Arsenal tizenegyese

"Nem gondolom, hogy tizenegyes lett volna, de ezt a döntést a játékvezetőnek kellett meghoznia, John Moss pedig csalódott lesz, ha újra látja [Fred és Alexandre Lacazette esetét]."

 

Alakzat váltás mérkőzés közben?

"Mennünk kellett előre a mérkőzés végéhez közelítve és helyzeteket kellett kidolgoznunk. De ez egyike volt azon mérkőzéseknek, amikor nem jöttek össze a dolgok. Nem változtattunk olyan sokat, csak kisebb mértékben. Most már a Wolves elleni FA-kupa negyeddöntő vár ránk, az pedig egy nagy mérkőzés lesz, amelyet már nagyon várunk."

 

 

A sérülések és a sorsolás megtette a hatását?

"Nem, egyáltalán nem. A mai mérkőzésen az döntött, hogy ki szerezte az első gólt. Ez nekik sikerült, amely után talán egy kicsit többet tudtuk a labdát birtokolni, mint amennyire ők azt akarták. Azt gondoltam, hogy sikerült néhány nagyszerű helyzetet kidolgoznunk, de nem éltünk velük. Néha előfordul ilyen csatárként. Mindenkinél jobban tudom milyen érzés helyzeteket kihagyni."

 

Az eddigi legmélyebb pont - de visszatérünk

"Eddig fantasztikusak voltunk, de ma volt a legmélyebb pontunk eddig a vereség és amiatt, hogy nem sikerült nyomást helyeznünk a Spursre. Sikerült olyan mérkőzéseket is megnyerni, amelyeket nem érdemeltünk meg, ma pedig olyanon kaptunk ki, ahol más eredményt érdemeltünk volna. Azok alapján, hogy látom, mennyire keményen dolgoznak a fiúk és milyen hozzáállást mutatnak az edzéseken ... csak remélni tudom, hogy jövő hétre készen állnak majd a Wolves elleni FA-kupa meccsre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!