Solskjaer: Mindig erről álmodtam

Ole Gunnar Solskjaer csütörtöki, végleges menedzseri kinevezését megelőzően adott terjedelmes interjút a MUTV-nek.


Először is Ole, milyen érzés véglegesített menedzsernek lenni ennél a nagyszerű klubnál?

"Ez egy igazi megtiszteltetés. Szerintem mindenki tudja és az elmúlt hónapokban többször is beszéltem róla, hogy ez bármely futball iránt érdeklődő ember számára álommunka lenne, egy olyan embernek, aki a Man United része volt, pedig különösen. Az, hogy lehetőséget kaptam a klub előrébb mozdítására, az itt lévő potenciál ismeretében, fantasztikus."

 

Nagy mértékű támogatást kaptál a lenyűgöző szurkolóinktól, milyen érzés ez?

"Mindig ezt éreztem, de azt kell hogy mondjam, az elmúlt néhány hónap hihetetlen és őrületes volt abban a tekintetben, ahogyan a játékosokhoz, hozzám és az edzői stábhoz álltak. Nagyra értékeljük a támogatásukat és remélhetőleg viszonozni tudjuk majd."

 

Mennyire segít az a tudat, hogy a klub legfelsőbb szintjeitől kezdve az egész háttérstáb mögötted áll?

"Természetesen ez nagyszerű dolog. Fantasztikus három hónap volt és a támogatás, amit kaptam attól kezdve, hogy besétáltam Kath [Phipps, az Aon Training Complex recepciósa] mellett addig, hogy beszéltem Eddel [Woodward], a tulajdonosokkal és a stábbal, leírhatatlan. Remek érzés visszaadni valamit a belém vetett hitükből. Voltak nagyszerű teljesítményeink, és megfordítottuk a hajónk irányát, Joel és Avie [Glazer], a Glazer család, Ed, a játékosok és a stáb pedig végig támogattak. Lenyűgöző három hónap volt, és remélem mindenkinek vissza tudom majd adni, amit adott nekem."

 

 

Mennyiben segítettek a hozzád közelálló stábtagok, név szerint az edzői stáb, abban, hogy valóra váltsd az álmodat?

"Ez egy csapatjáték. Nem csak a menedzserről, hanem az edzői stábról szól és arról szól az egész, hogy mit érünk el a játékosokkal, a carringtoni stábbal és a szurkolókkal közösen. Azt kell hogy mondjam, szeretek együtt dolgozni az itteni stábbal."

 

Játékosként hatalmas sikereket élhettél itt át, mennyire szeretnéd mindezt menedzserként is megismételni?

"Ez az elvárás a Man Unitednél - az olyan mértékű sikerek, az állandó fejlődés biztosítása és a trófeák megnyerése. Ez most egy újabb kihívás számunkra és mostantól kezdve szeretnénk minden szezonban harcban lenni ezek eléréséért."

 

Mennyire vagy izgatott a kihívásokkal való szembenézéstől?

"Nem mondanám azt, hogy az vagyok, ha nem várnám és nem hinnék a klubban és a munkánkban rejlő potenciálban. Úgy érzem és azt is remélem, hogy a munkámmal igazolni tudom a belém vetett bizalmat. Ez volt az első kérdés, amely felmerült bennem a néhány hónappal ezelőtti első telefonhíváskor, és remélhetőleg hogy most még inkább tudok ebben a kérdésben előrébb lépni."

 

Most már megkezdheted a tervezést a sűrű felkészülési szezonra és a nyári átigazolási időszakra vonatkozóan. Mennyire vagy izgatott az előtted álló lehetőségektől?

"Természetesen nagyon az vagyok. Minden egyes nap kihívás és erőpróba számomra. Szombaton a Watfordot fogadjuk, majd a Wolveshoz látogatunk, azaz a top 6-on kívüli két legjobb csapat, ha úgy tetszik, a hetedik és a nyolcadik helyezett ellen mérettetünk meg, úgyhogy rövid távon ezek a meccsek élveznek nálam prioritást, amelyeket követően ismételten nagy összecsapások várnak ránk. Aztán hamar itt lesz a nyári átigazolási időszak és a lehetőség, hogy megerősítsük a keretünket, emellett pedig már arról beszélgetünk a játékosokkal, hogy mit várunk el tőlük a következő szezonban, amikor visszatérnek a szabadságukról. Természetesen Eddel és a klubvezetéssel egyeztettem a jövőre vonatkozó elképzeléseimet és mostantól kezdve többé-kevésbé az én döntéseim lesznek ezek."

 

 

Nagyon sűrűnek ígérkezik a nyár, nemde...?!

"Igen, de már nagyon várom. Az rossz, ha valaki nem várja azt, hogy ezért a klubért dolgozhasson; én már alig várom. Korábban már beszéltem róla, hogy többé-kevésbé miként készültem fel az egész életemre, legalábbis a sérülésem óta, azaz arra, hogy menedzser legyek valahol. Mindig kellően buta és naiv voltam ahhoz, hogy erről a munkáról álmodozzak."

 

Mennyire büszke és izgatott a családod az előtted álló feladatok kapcsán?

"Nagyon élveztük az elmúlt 8, Norvégiában eltöltött évünket, az onnan való elköltözés pedig nyilván változást jelent majd számukra, de már nagyon várjuk. Megállapodtunk abban, hogy ezt a három hónapot, vagyis a klub által előzetesen kért 6 hónapot, külön csináljuk végig, de ez már elmúlt és most már együtt és itt vagyunk. 2007-ben elkezdtem saját házat építeni és 2019-ben végre együtt költözhetünk majd be - ez aztán a hosszú távú terv! [nevet]"

 

Feltehetőleg jó lesz, hogy mostantól már nem kell a hosszú távú jövőddel kapcsolatos kérdésekre válaszolnod a sajtótájékoztatókon...

"Ez egy nagyszerű változás lesz, igen. [mosolyog] De minden egyes napon és héten ugyanúgy fogok kritikákat és dicséreteket kapni. Ahogyan azt korábban, minden nap elmondtam, ez egy teszt lesz, nem pedig olyan, mintha párnákon aludnék. Extra motivációt és energiát fog majd számomra biztosítani ehhez, hogy ezért a klubért a legtöbbet megtegyem."

 

Végül, mennyire tölt el büszkeséggel, hogy már nem vagy többé megbízott menedzser és azt a pozíciót töltöd be, amelyről minden futballban dolgozó ember álmodik?

"Természetesen a 'megbízott' kifejezés nem annyira volt kellemes a titulusom előtt. Élveztem az eddigi munkát és a végéig így is fogok tenni, ez a mantrám. Ez egy fantasztikus lehetőség."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!