Ole elégedett a United gólszerzőivel

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint elégedett csapata vezető gólszerzőinek termelékenységével eddig a szezonban.


Négy játékos már két számjegyű gólmennyiséget szerzett a Premier League idei szezonjában - Romelu Lukaku (12), Paul Pogba (11), Marcus Rashford (10) és Anthony Martial (10). Ez az első alkalom 1995/96 óta, hogy megtörtént ilyen a Vörös Ördögöknél.

 

Mivel számos fegyver áll rendelkezésére támadásban, Ole hiszi, hogy az ellenfelek számára nehézséget jelent megakadályozni a Unitedet a gólszerzésben.

 

"Ez nagyon fontos" - kezdte a norvég szakember a Wolverhampton Wanderers elleni keddi bajnokit megelőző sajtótájékoztatón a média munkatársainak.

 

"Meglepődtem, hogy ilyen régen volt [olyan, hogy a bajnokságban négy játékos szerzett két számjegyű gólmennyiséget], mert azt gondoltam, hogy talán én, Teddy [Sheringham], [Andrew] Coley és [Dwight] Yorkie ennél többet rúgtunk."

 

"Az, hogy ilyen sok forrásból származnak a góljaink, egyben különböző kihívások elé állítja az ellenfelünket is. Ezáltal tudják, hogy különböző szögekből jöhetnek a góljaink, ráadásul még vannak más játékosaink, aki gólveszélyesek és képesek lehetnek két számjegyű gólmennyiséget összehozni."

 

A Vörös Ördögök legutóbb márciusban találkoztak Nuno Espirito Santo legénységével, amelynek 2-1-es vereség, és az FA-kupából való kiesés lett a vége a Molineux-ben. Bár az egy csalódást keltő este volt a manchesteriek számára, Ole szerint játékosai tanultak a három héttel ezelőtti hibáikból.

 

 

"Tanulnunk kell a hibáinkból, mert ha egy jó csapat ellen lépünk pályára, ők pedig nem teljesítenek a mi szintünkön, akkor olyan eredményt tudunk elérni, amilyet megérdemlünk" - tette hozzá.

 

"Legutóbb nem játszottunk elég jól, vagy elég gyorsan ellenük. Az egy nagyon más mérkőzés volt a többihez képest számunkra."

 

"70 százalékban nálunk volt a labda, de néha a labdabirtoklás nem jelenti azt, hogy helyzeteket tudsz kidolgozni és gólokat szerzel."

 

A kedd esti mérkőzés kulcsfontosságú lehet a 20-szoros bajnokcsapat számára a top 4-ért folyó harcban, ugyanis csak egy pont választja el a velük együtt holtversenyben harmadik Tottenham Hotspurt és a hatodik Chelsea-t. Vesztett pontok tekintetében a United jelenleg az ötödik helyen áll, de a következő néhány nap alakulásának fényében akár a harmadik helyen is zárhatják a hétközi fordulót.

 

"Fantasztikus lenne a következő szezonban is a Bajnokok Ligájában szerepelni, ehhez pedig nagyon jó pozícióba tornáztuk magunkat."

 

"Mick [Phelan] és az én érkezésemkor a csapatnak 11 pontos hátránya volt. Most pedig már olyan pozícióban vagyunk, amilyenben szeretnénk lenni, úgyhogy a hátralévő hét bajnoki meccsünkön ugyanolyan hozzáállást kell tanúsítanunk, mint eddig."

 

"Úgy vágtunk bele ezekbe a mérkőzésekbe, hogy nincs vesztenivalónk. Mentünk és megnéztük, hova lesz elég a teljesítményünk, most pedig már a vágyott pozícióban vagyunk, de ez még semmit sem jelent, vagyis inkább azt, hogy folytatnunk kell."

 

"Nem szabad megváltoztatnunk azt a hozzáállásunkat, hogy miként állunk a meccsekhez. A Wolves elleni FA-kupa meccsen nálunk volt többet a labda, domináltunk, de néha a győzelemhez jól is kell védekezned. Nekünk viszont a legfőbb vágyunk az, hogy támadni tudjunk, ha nálunk a labda."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Wolves - Manchester United

Premier League 33. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!