Manchester United 0-1 FC Barcelona

A Manchester United először szenvedett vereséget a Barcelona csapatától hazai pályán.


Az első percek óriási fölényt hozott a vendégeknek, akik közel 90%-os labdabirtoklást produkáltak, de csak két szögletig jutottak, melyeket a hazai gárda remekül levédekezett.

 

Az 5. percben McTominay elleni szabálytalanság után Rashford végzett el szabadrúgást Ter Stegen kapujától 25 méterre, lövése azonban egy méterrel elkerülte a jobb felső sarkot.

 

Sajnos nem sokáig bírta a United a Barca fölényt, a 12. percben remek bemozgás után vette át a labdát Messi, aki a hosszúra ívelt Suarez elé, a korábbi liverpooli pedig a kapuba bólintott. Bár az asszisztens lest ítélt, a videóbírózás után a játékvezető megadta a gólt, hiszen nem volt leshelyzet. Ráadásul Shaw-n meg is pattant a labda, így a gól az övé lett. 1-0 a Barcelonának.

 

Hat perccel a kapott gól után ismét nagyszerű helyről végezhetett el szabadrúgást Ole Gunnar Solskjaer csapata, Fred lőtt, de a sorfalról oldalra pattant a játékszer.

 

A 21. percben egy szép labdaszerzés után gyors támadást vezetett a manchesteri gárda, Rashford próbálkozása a kapu fölé szállt.

 

A United nagyon jól kitalálta, hogy amikor a Barca jöhet kirúgással, nagyon magasan fent maradnak a hazaiak és így a kapus kénytelen felívelni a játékszert, amit Suarez nem nagyon tudott megtartani. Egy ilyen után Smalling szerzett labdát, majd McTominay kapta meg azt, aki egy cselt húzott meg a tizenhatoson belül, Pique belerúgott, a skót srác elesett, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Még csak vissza sem nézte a spori az esetet...

 

 

A 36. percben egy felívelt labda esett Suarez elé, akit Smalling gyötört hátulról, így a csatár csak hátra tudta tenni a labdát, Coutinho azonnal lőtt, De Gea óriásit védett lábbal.

 

Közben a labdabirtokláson kozmetikázott a Manchester, bár még így is nagy fölényben voltak a katalánok, a kezdeti 90-10 lecsökkent 70-30 alá.

 

A 40. percben Rashford beadása szállt a hosszúra, Dalot üresen érkezett, de ahelyett, hogy kapura bólintott volna a portugál, inkább középen akart megjátszani egy társat, akik azonban le voltak maradva.

 

A szünet előtt komoly esemény már nem történt, így egy gól esett az első 45 percben. Nem lehetett azt mondani, hogy a Unitednek esélye sem volt egy jó eredmény elérésére, a Barca a semmiből szerzett egy gólt, azon kívül csak két komolyabb lehetőségük adódott. A hazaiak kontrákra építettek, ami nem egyszer ígéretesnek hatott, de kicsit gyorsabb játék kellett volna. Talán Martial behozatalával változhatna valami.

 

Fordulás után a Vörös Ördögök sokkal kezdeményezőbben léptek fel, mint az első felesben, bár ehhez az is hozzátartozott, hogy a Barca nem igazán erőltette a támadásokat, inkább az előny megtartására törekedtek. Olykor szép focit is lehetett látni a hazaiaktól, ám az utolsó passzokkal voltak bajok.

 

 

Közepes iramban zajlott a találkozó, mely inkább a vendégek térfelén zajlott egészen a 64. perc környékéig. Ekkor feljebb lépett a katalán gárda és előbb Suarez, majd a csereként beálló Sergi Roberto lövése okozott aggodalmakat, előbbi oldalhálóban kötött ki, utóbbit lábbal hárította De Gea.

 

A 70. percben újra nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást Rashford, lövése azonban csúnyán kapu fölé szállt.

 

Sajnos a katalánok a félidő második felében labdabirtoklási fölénybe kerültek, rengeteget passzoltak, amivel percekig csak rohangáltak a hazaiak a játékszer után.

 

A 83. percben Messi szabadrúgása laposan gurult a sorfal mellett, egy játékos beleért, ami miatt irányt is változtatott, De Gea védeni tudott. Pillanatokkal később McTominay játszott Martial elé, aki két védő között berobbant a tizenhatoson belülre, Pique hatalmasat mentett.

 

Az utolsó percekben sem tudott labdát szerezni a United, a Barca pedig semmit nem akart az eredmény megtartásán kívül. Végül az eredmény nem változott, a Barcelona így 1-0-ra nyert, a manchesterieknek nagyon nehéz feladatuk lesz hat nap múlva.

 

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés
Manchester United 0-1 FC Barcelona
Old Trafford, 74093 néző

 

Vezette: Gianluca Rocchi (ITA)

 

United: De Gea, Young, Smalling, Lindelöf, Shaw, Dalot(Lingard 74.), McTominay, Fred, Pogba, Lukaku(Martial 68.) Rashford(Pereira 85.)
Nem használt cserék: Romero, Jones, Rojo, Mata

 

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Busquets(Alena 93.), Rakitic, Arthur(Sergi Roberto 66.), Suarez, Coutinho(Vidal 65.), Messi
Nem használt cserék: Cillessen, Dembele, Malcom, Umtiti

 

Gólszerző: Shaw 12' (öngól)

 

Sárga lap: Shaw, Lingard, Smalling illetve Busquets, Vidal

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!