Solskjaer: 15 pont és könyörtelen helyzetkihasználás kell

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer csapata hat hátralévő bajnokijából öt megnyerését tűzte ki célul.


Mindez a norvég szakember szerint elég lenne ahhoz, hogy a United a legjobb három csapat között végezzen a Premier League-ben - amely a klub első számú célja a szezonban.

 

Szombaton első körben a West Ham Unitedet fogadják az Old Traffordon, majd az Evertonhoz utaznak, amelyet egy Manchester City és Chelsea elleni dupla hazai rangadó követ, ami után a már kiesett Huddersfield Town következik idegenben, majd a szezont hazai környezetben a Cardiff City ellen zárják.

 

Ha ezeken a mérkőzéseken 15 ponttal gazdagodnának, azzal összesen 76 pontja lenne a Vörös Ördögöknek a végelszámoláskor, amely Solskjaer szerint elégnek bizonyulhatna ahhoz, hogy a jelenlegi hatodik helyezésüket felcseréljék egy top 4-es végső pozícióra.

 

"A lehető legtöbb pontra van szükségünk és ha sikerülne 15 egységgel növelni a most rendelkezésünkre álló mennyiséget, akkor azzal ott lennénk a top háromban, mert ezen mérkőzések között remélhetőleg legyőzzük a Chelsea-t. De most minden a West Hamről, és arról szól, hogy a három pont megszerzésére illetve a jó teljesítményre koncentrálunk" - kezdte délelőtti sajtótájékoztatóján.

 

"Ott akarunk lenni a legjobb három csapat között. A top 4 szintén egy cél számunkra ha nem sikerül 15 pontot összeszednünk, de első körben a 15 pontot kell megcéloznunk."

 

 

A United menedzsere beszélt arról is, hogy a kapu előtt hiányzott belőlük a minőség az utóbbi hetekben, különösen a Wolves és az Arsenal elleni vereségek alkalmával.

 

"Az ember soha nem boldog, ha nem tud mérkőzéseket nyerni, de ez egy olyan időszak volt, amikor jó csapatokkal találtuk magunkat szembe. Voltak jó teljesítményeink, de nem volt meg az a minőség és a hit bennünk a kapu előtt, amire szükségünk lett volna a Wolves és az Arsenal elleni bajnokikon ahhoz, hogy nyerni tudjunk annyi helyzettel, amennyit kidolgoztunk" - tette hozzá.

 

"Sokat gyakorlunk. Egykori csatárként tudom mennyire fontos, hogy legalább egy kis hitünk legyen abban, hogy képesek vagyunk a labdát a hálóba továbbítani. Néha nincs meg ez az érzet, ez a magabiztosság, úgyhogy az edzésen dolgozni kell rajta és remélhetőleg újra előjön. Fantasztikusan teljesítettünk a tavasszal, de az utóbbi időben nem tudtunk kegyetlenek és könyörtelenek lenni a kapu előtt."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Ham United

Premier League 34. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!