Solskjaer reakciója a West Ham legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer elismerte, a Manchester United teljesítménye talán nem tükrözte az eredményt, miután szombaton koraeste 2-1-es győzelmet arattak a West Ham United felett.


Szerencsés győzelem

"Sikerült, ez a legfontosabb. Tudom, hogy nem könnyű, mert szerdán mérkőzést játszottunk és néhány változtatást is kellett eszközölnünk a kezdőcsapatban. De megvan. Megérdemelték a góljukat, de ismételten egy nagyon jó kapus védte a kapunkat."

 

A szerencse kiegyenlítődik

"Idegenben, különösen a Wolverhampton és Arsenal elleni mérkőzéseken [vereségekkor] úgy álltam itt, hogy arról beszéltem, a teljesítménnyel elégedett vagyok, mert jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem azt kaptuk, amit érdemeltünk volna. A legutóbbi két hazai meccsünkön, a Watford és most a West Ham ellen viszont valószínűleg többet kaptunk, mint amit érdemeltünk. Ezek a dolgok egy szezon során kiegyenlítik egymást. Vannak pillanatok, amikor nem tudja egy csapat a saját játékát játszani, ilyenkor pedig ugyanolyan őszintének kell lenni, mint ma és a Watford elleni meccsen, és be kell ismerni, hogy pocsékok voltunk. Nem tudtunk teljesíteni, túlzottan nyíltak voltunk, nem tartottuk megfelelően az alakzatunkat."

 

Sorsolási probléma

"Talán több játékos fejében is az a tény járt, hogy kedden este újabb mérkőzés vár ránk, pedig nem szabadott volna. Amit viszont nem igazán értek, hogy miért szerdán és kedden játszunk [a Bajnokok Ligájában], míg más csapatok kedden majd egy héttel később szerdán. Nehéz ezt megérteni, de most szereztünk három pontot."

 

 

De Gea a legnagyobbak között

"Ma egy egyéni képességnek köszönhetően menekültünk meg - néha előfordul ilyen a Manchester Unitednél. De Gea néhány védése biztosította számunkra a mérkőzés megnyerését. Az elmúlt évek során gyakran éltethettük a szerencsénket, mert nálunk voltak a legjobb kapusok Edwin [van der Sar] és Peter [Schmeichel] személyében, most pedig itt van nekünk David. Nagyon jó dolog, hogy vannak játékosaink a hátsó traktusban is, akik képesek számunkra mérkőzést nyerni akkor is, amikor nem megy annyira a játék. Szerencsénk volt, de megvan a három pont."

 

Paul Pogba büntető végrehajtása és teljesítménye

"Valószínűleg sokat gondolkodott ezen, de gyakorolja is a tizenegyeseket. Tudja, hogy ezek az ő feladatai, erre pedig fejben is készül. Nagyon jó gólmutatóval rendelkezik. Paul nagyszerű mentalitással bír, nem hiszem, hogy bármi hatással lenne rá. Remek személyiséggel rendelkezik, imádja a futballt, nem véletlenül játszik ezen a szinten. Ma más szerepkörben játszott és azt gondolom, hogy bizonyos időszakokban nagyon jól is tette, de voltak pillanatok, amikor nem találtuk a formációnkat. Paul és Fred remekelt a középpályán."

 

Mason Greenwood hazai debütálása

"A mérkőzés végén beküldtem Masont [Greenwood] a jobb szárnyra, Andreast [Pereira] pedig a védelem jobboldalára - meg kellett próbálnunk. Talán egy kicsit óvatosabbnak kellett volna lennünk, de ez már csak így van [a Unitednél]. Mason energetizálta a közönségünket, megpróbálta magával ragadni az embereket, én pedig nagyon örülök a hazai debütálásának."

 

Következik a Barcelona

"Sokkal jobb teljesítményt szeretnék látni [kedden este], és mindenki tisztában van vele, hogy ennél sokkal jobb produkcióra lesz szükségünk, mert ha ma a Barca ellen játszottunk volna, akkor 5-0 lett volna [nekik]."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!