Solskjaer reakciója a BL kiesésre

Ole Gunnar Solskjaer arra utasította játékosait, hogy tartsák meg koncentrációjukat, miután a Manchester United tegnap este egy Barcelona elleni 3-0-s vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligája idei küzdelmeitől.


Megfelelő volt a hozzáállásunk

"Jól teljesítettünk ahhoz, hogy most itt lehessünk, ezúttal pedig láthattuk a két csapat közötti különbséget. A befejezéseik minősége kimagasló volt. Jól kezdtük az első 15 percet és úgy gondoltuk, hogy van itt keresnivalónk, majd a négy perc alatt szerzett két góljuk nagyon nehézzé tette a dolgunkat. A hozzáállásunk megfelelő volt. Tudtuk, hogy egy jó játékosokból álló remek csapat ellen kell majd játszanunk. Tudjuk, hogy még sok feladat áll előttünk. Folyamatosan arról beszélünk, hogy nem egy nap alatt lehet minőségi változást elérni, a következő évek pedig hihetetlenül fontosak lesznek ahhoz, hogy arra a szintre eljuthassunk, amelyet a Barcelona képvisel."

 

Nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel

"Ilyen szinten nem fér bele sem kihagyás, sem hiba. Élni kell a lehetőségeiddel. Nem tudtuk kamatoztatni a nagyszerű kezdésünket. Az első két kapura tartó lövésükből gól lett, onnantól kezdve pedig vége volt a meccsnek."

 

Hogyan lehet megállítani Lionel Messit?

"Ő egy más szint. Ő és Cristiano Ronaldo a két legjobb játékos már évek óta és szerintem ezzel mindenki egyetért. Ma este megmutatta a képességeit. Ez a Barcelona és ez az a szint, amelynek eléréséért dolgoznunk kell. Tudjuk, hogy még nem tartunk ott, de azt is tudjuk, hogy elérhetjük."

 

 

Alexis visszatérése

"Alexis március eleje óta sérült volt, így hat hetet volt kénytelen kihagyni. Fontos volt emiatt és a mentalitása okán is, hogy kapjon 15 percet a pályán - tudja, hogy a térde rendben van. Közel volt hozzá, hogy gólt szerezzen. Remélhetőleg képes lesz hozzátenni a csapat teljesítményéhez a szezon végéhez közeledve, és így elérhetjük a top 4 hely valamelyikét a bajnokságban."

 

Itt az idő leltárt készíteni

"A legjobbat kell kihoznunk egymásból, és olyan környezetet kell előidéznünk, amelyben minden egyes nap top, top szintű a hozzáállás. Jelen pillanatban az egy nagyon, de nagyon jó teljesítmény eredménye, hogy eljutottunk a negyeddöntőbe, a bajnokságban pedig harcban állunk a top 4-ért. Ez egy újraépítési feladat, de ez az edzőknél kezdődik és csak utána a játékosoknál. A nyár folyamán lesz egy-két erősítés."

 

Kulcsfontosságú hét előtt

"Jövőre is ilyen mérkőzéseken akarunk játszani, úgyhogy kulcsfontosságú hét előtt állunk az Everton, a [Manchester] City és a Chelsea elleni meccsek okán. A fiúk csalódottak, de nincs idő azon lamentálni, hogy mi lett volna ha. Más mérkőzés lett volna, ha jobban kezdtünk volna és mi rúgjuk az első gólt, de most már a következő hétre kell koncentrálnunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!