Csapathírek az Everton meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint a Manchester United vasárnapi, Everton elleni bajnoki mérkőzését megelőzően a felnőtt csapat keretének több játékosa is közel került ahhoz, hogy visszatérhessen sérüléséből.


A United abban a tudatban utazhat a Mersey-partjára, hogy a három pont megszerzése kulcsfontosságú lehet top 4-beli álmaik fenntartására, Ole pedig elárulta, hogy Alexis Sanchez és Nemanja Matic személyében két kulcsemberére is számíthat majd a Goodison Parkban.

 

Alexis a márciusi eleji, Southampton ellen 3-2-re megnyert bajnoki óta nem léphetett pályára a Premier League-ben térdsérülés miatt, kedden este a Barcelona elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágón csereként azonban már beállhatott a csapatba.

 

Ráadásul majdnem egy szépítőgóllal tette emlékezetessé visszatérését, remek fejesét azonban parádés reflex mozdulattal védte ki a katalánok német kapusa, Marc-Andre ter Stegen.

 

Matic esetében egy betegség szólt közbe, amely okán a Vörös Ördögök legutóbbi négy mérkőzéséről hiányzott, a Stolverkosok ellen hétvégén azonban újra a csapatban lehet majd.

 

"20 játékosunk vesz majd részt ma [péntek] reggel az edzésünkön, plusz a kapusok, ami nem mondható rossznak" - kezdte a norvég szakember.

 

"Nemanja és Alexis is egy jó gyakorláson vannak túl tegnap [csütörtök], úgyhogy valószínűleg bevethetőek lesznek."

 

 

Ole emellett jó hírekkel tudott szolgálni Ander Herrera és Eric Bailly erőnléti állapota kapcsán is, azt követően, hogy ebben a hónapban egyikükre sem számíthattak a manchesteriek.

 

"Azt kell hogy mondjam, a keretünk kezd jól kinézni, egyre jobb és jobb a helyzetünk" - tette hozzá.

 

"Ander már újra edzésbe állt - nagyon keményen dolgozik. Eric a hétvégén kezdi meg újra az edzésmunkát, Antonio esetében erről még nem vagyok meggyőződve."

 

Bár az Everton elleni összecsapás még korainak tűnik Herrera és Bailly számára, a páros így is részese lehet a szezon kulcsfontosságú utolsó heteinek, amely során 8 nap leforgása alatt az Everton, a Manchester City és a Chelsea is a csapat ellenfelei lesznek.

 

Luke Shaw vasárnap sem jelentkezhet majd még játékra, most tölti le majd ugyanis 10 begyűjtött sárga lapja után járó két mérkőzéses eltiltása második felét.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!