Csak a Top 4 a prioritás Ole számára

Ole Gunnar Solskjaer szeretné, ha újra a Premier League bajnoki címéért harcolva láthatná a Manchester Unitedet, és elismerte, nem igazán tetszik neki, hogy a klub két ősi riválisa között dől majd el az aranyérem sorsa ebben a szezonban.


A Liverpool és a Manchester City szinte fej-fej mellett halad az egész szezon során a bajnoki tabella élén, amely tényt egy vérbeli United szurkolónak igazán nehéz jó szemmel néznie.

 

A Premier League trónjáért folytatott harcban egyik vagy másik részről mindenképpen drasztikus fordulat fog történni szerdán este, amikor a City-t az Old Traffordon fogadja majd a United. Egy idegenbeli győzelemmel a városi rivális visszatérhetne a bajnokság élére, de United győzelem, vagy egy döntetlen esetén három fordulóval a végelszámolás előtt a Liverpool kezébe kerülhetne az irányítás.

 

Ennek ellenére Ole kijelentette, a Premier League elsőségéért folyó harc nincsen hatással a United szerda estére vonatkozó gondolkodására, mivel céljuk továbbra is a top 4-beli tagság biztosítása.

 

"Ez nem arról szól, hogy valamit elvegyünk másoktól" - mondta keddi sajtótájékoztatóján az Aon Training Complexben.

 

"Azt kell akarnunk, hogy megelőzzük őket, mert a City-ről és a Liverpoolról van szó. Szurkolóként, mint én, aki most már a csapat menedzsere is, elég jól ismerjük őket, mert mindkét csapat eléggé a szomszédságunkban található."

 

"A legjobbak akarunk lenni, mivel korábban mi voltunk azok, és nem túlzottan jó érzés látni ezt a két csapatot az élen."

 

 

Bár Ole egyértelmű célja, hogy a Unitedet visszajuttassa az angol futball csúcsára, tudja, hogy időbe telik majd csökkenteniük az évek során összegyűlt lemaradásukat.

 

"Nem lehet arra számítani, hogy minden egy nap alatt történik majd" - tette hozzá.

 

"Ezt mi is tudjuk, és a változások lépésről-lépésre fognak megtörténni. Elég realistának kell lennünk. Ez nem arról szól, hogy 10 játékost eladunk, majd megveszünk."

 

"Lassan, de biztosan kell haladnunk. Már többször elmondtam, hogy a megfelelő minőségre, személyiségekre, mentalitásokra és alapokra van szükségünk ahhoz, hogy oda jussunk, ahova szeretnénk."

 

"A legutóbbi 18 bajnokin nem voltunk távol tőlük [City és Liverpool], de egy egész szezonon keresztül kell tudni ezt produkálni. Most már egy fél szezonon keresztül sikerült. Meglátjuk, hogy jövőre mi lesz."

 

A norvég menedzser korábban azt mondta, a bajnokságból még megszerezhető 15 pontból 12 megszerzését tűzte ki célul, a vasárnapi Everton elleni vereség értelmében azonban az összes hátralévő mérkőzést nyernie kellene a Vörös Ördögöknek a cél tartásához. Ole szerint azonban csapata képes lehet minderre.

 

"Lehetséges ezen játékosok számára ez, de meg kell változtatnunk a gondolkodásunkat."

 

"Készen kell állnunk rá. Nem duzzoghatunk, nem lamentálhatunk azon, hogy mik történtek az elmúlt hetek során. Fel kell készülnünk és mint tudjuk, a futball gyorsan változik."

 

"Napok kérdése az egész - bizonyos napokon szerencsés vagy és nyersz, máskor pedig balszerencsés és veszítesz. De hosszabb távon az alapok, az identitás, a profizmus az értékmérője annak, hogy milyen futballisták vagyunk és mennyire vagyunk sikeresek a végén. De rövid távon mindenképpen megnyerhetjük ezt a négy mérkőzést."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 31. forduló elhalasztott mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!