Ole: Megfelelő mentalitású játékosokra van szükségünk

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint több olyan játékost szeretne a Manchester United csapatában tudni, akik tükrözik az általa vallott értékeket és személyiséget.


A Vörös Ördögök menedzsere kihangsúlyozta, ugyanazokhoz a kiválasztási elvekhez fog ragaszkodni, amelyeket már két korábbi edzői állomáshelyén, a Molde és a Cardiff City kispadján is alkalmazott - azaz, hogy csak olyan játékosokat fog szerződtetni, akik megfelelő minőséget képviselnek, emellett pedig nem az anyagiak és a hírnév vezérli őket.

 

"Mint tudják, ez nem olyan, mintha valaki a Football Managerrel játszana" - kezdte Ole pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"Vannak olyan játékosok, akikért hiába érdeklődünk, mert nem eladóak, és az nem járható út, hogy 'csak azért is megszerzem őket'."

 

"A megfelelő játékosokra van szükségünk, akik minőségben is személyiségben is a megfelelő szintet hozzák. Ha csak a pénz és a hírnév hajtja őket, akkor nem megfelelőek a Man United vagy az én csapatom számára."

 

"Ugyanehhez ragaszkodtam a Moldenél és a Cardiff City-nél is, és ez itt sem lesz másként. Olyan játékosokra van szükségem, akik személyiségükben és az általuk vallott értékeikben is engem tükröznek."

 

 

Solskjaer hajthatatlan azt illetően, hogy csapatát a saját egyéni stílusában irányítja, nem pedig Sir Alex Fergusont akarja túlzottan lemásolni.

 

"Mindenki tudja, hogy az idők változnak, a Főnök pedig hihetetlen dolgokat vitt véghez" - tette hozzá.

 

"De mi az összes korábbi menedzserhez képest másként végezzük a dolgunkat."

 

"Nem próbálhatjuk meg Sir Alexet lemásolni és azt gondolni, hogy azzal sikeresek leszünk, mert ő egyedülálló volt."

 

"Más generációjú játékosaink vannak, ezért a saját utunkat kell járnunk. Talán néhányukat a Sir Alex Fergusoni módon nem lehetne kezelni, de mi is a saját szánk íze szerint szeretnénk a dolgunkat végezni."

 

Ole kijelentette, hogy játékosaik teljesen tisztában vannak a klub gazdag történetével, és úgy érzi, csapatának minden egyes szezonban a tabella élén kellene harcolnia.

 

"Ők [a játékosok] ismerik a klub történetét, ez pedig sokat jelent mindenkinek, de ezen nem lamentálhatunk."

 

"Nem tehetjük, mert a klubok a nyakunkban vannak. Nem szabad visszatekintenünk, a top pozíciókért kell harcban lennünk, de a jelen pillanatban az a realitás, ahol most állunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!