Solskjaer reakciója a Huddersfield elleni döntetlenre

Ole Gunnar Solskjaer csalódottan értékelte csapata Huddersfield Town elleni döntetlenre végződött bajnokiját, illetve csapata egész szezonját is vasárnap.


Nagy csapás, hogy nem lesz Bajnokok Ligája

"Reményt és hitet adtunk saját magunknak arra, hogy képesek vagyunk elérni, és a többi eredmény is a szánk íze szerint alakult, de ezekkel nem voltunk képesek élni. Ez nagy csapás. Természetesen az öltözőben mindenki csalódott, és lehet azt mondani, hogy ma elpuskáztuk annak a lehetőségét, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában szerepeljünk, de nem ez a helyzet, mert ott volt erre az egész szezon, amely nem sikerült elég jól. Nem tudtunk bizonyos mérkőzéseket a javunkra fordítani, amikor erre lett volna szükség, ahogyan ma se."

 

Reményt adtunk nekik

"Ki kellett volna használnunk a jó kezdésünkben rejlő lehetőségeket, és ha igazságosak akarunk lenni, akkor már az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzés kimenetelét. Volt néhány pocsék passzunk, döntésünk és nem mozogtunk. Ez pedig azzal végződött, hogy ők dolgoztak ki helyzeteket és szereztek egy gólt."

 

Frusztráló saját szögletből gólt kapni

"Előfordult már egy párszor ilyen ebben az évben. Rengeteg dolog van, amin kell és fogunk is javítani. Soha nem szabadna saját szögletrúgás után gólt kapni, de velünk megtörtént az Everton és a Wolves ellen, illetve ma is. Biztosra kell mennünk azt illetően, hogy ilyen egyéni hibákat nem követünk el újra."

 

Nagy nyár áll előttünk

"Beszéltünk már a következő szezonról, miután meg kell kezdenünk az újjáépítést és mivel jövőre nem lesz Bajnokok Ligája, így önmagában az is kihívást jelent majd, hogy a hét közben csütörtökön leszünk érdekeltek a nemzetközi kupaporondon. Majd meglátjuk, hogy miként tudunk ezzel megbirkózni. Nagyon fontos nyár vár ránk."

 

 

Kiegyensúlyozatlanok voltunk

"Nem az erőfeszítéssel és a hozzáállással volt probléma. Azt mondhatom, hogy a játékosok futottak, próbálkoztak. De egyszerűen nem voltunk elég jók, ez pedig természetesen csalódást keltő. Jobban játszhattunk volna, és kellett is volna, de nem így tettünk. Ők azonnal helyzeteket kezdtek kidolgozni. Az első félidőben azt gondolhattuk, hogy az első fél órában egyszer se voltak közel a tizenhatosunkhoz. Kiegyensúlyozatlan volt a teljesítményünk az egész szezon során. Voltak jó és rossz időszakaink, és ugyanez igaz a mérkőzéseinkre is. Ennek tükrében valószínűleg igazságos a hatodik hely. Lehetőséget biztosítottunk magunknak arra, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk, amit korábban nem tartottunk lehetségesnek. Számos lehetőségünk volt arra, hogy megszerezzük a harmadik vagy negyedik helyet, de képtelenek voltunk rá, ezért valószínűleg az Európa-liga megfelelőbb hely lesz számunkra. Ha a City pedig nem nyeri meg az FA-kupát, akkor nagyon korai kezdés vár ránk a selejtezőkörben, amely csak még inkább megnehezítheti a dolgunkat."

 

A fáradtság is szerepet játszott

"Nos, ők [játékosok] nem hagytak cserben, mi egy csapat vagyunk, együtt nyerünk és veszítünk. Nagyon keményen dolgoztunk. Azt kell hogy mondjam, a szezon végére ez már egy fáradt csapat volt. Hallottam, hogy a múlt héten Jürgen [Klopp] azt mondta, ők készen állnának arra, hogy újrakezdjék a szezont, tele vannak energiával. Ha sikerül jó eredményeket elérned, akkor tele vagy energiával. Ha nem, akkor elfogy az energiád, elkezdesz aggódni, a végén pedig pontosan ez történt velünk."

 

Az Európa-liga pozitív oldala

"Néha lehet az Európa-ligát is pozitívumként tekinteni, ahogyan tette idén a Chelsea és az Arsenal is, illetve ahogy pár éve mi is, amikor megnyertük. Optimista természetem van és igyekezni fogok a lehető legtöbbet kihozni belőle. A fiatal srácoknak lehetőségük lesz meccsrutint szerezni, ez biztos. Muszáj pozitívumot kihoznunk ebből a helyzetből, nem számít, hogy mi az."

 

Alexis sérüléséről

"Ez egy bokasérülés volt. Nem tudom, hogy ficam vagy esetleg más. A lecserélése után nem láttam."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!