Chong lett a legjobb U23-as játékos

Miután tavaly elnyerte a Jimmy Murphy díjat, ebben a szezonban Tahith Chong kapta a legjobb U23-as játékosnak járó Denzil Haroun - Az Év Legjobb Tartalékjátékosa elismerést.


A 19 éves támadó mellett még Angel Gomes és James Garner szerepeltek a jelöltek között.

 

Ez az idény áttörés volt a holland játékos számára, januárban a Reading elleni FA-kupa győzelem alkalmával bemutatkozott és azóta már három különböző sorozatban is pályára lépett az első csapatban.

 

U23-as szinten - Angel Gomes mellett - a legeredményesebb játékosnak mondhatja magát, lőtt nem egy igen szép gólt, többek között a Middlesbrough-nak szabadrúgásból. Duplázott a Sunderland elleni győzelem során a Premier League 2-ben, de talán a Paris Saint-Germain elleni szereplése lehet a csúcspont.

 

Chong az UEFA Ifjúsági Ligában is jeleskedett, állandó veszélyt jelentett a szélen gyorsaságával és trükkjeivel.

 

2005-2006 óta Chong az első, aki elnyerte a Jimmy Murphy és a Denzil Haroun díjakat is, ez akkoriban Giuseppe Rossinak sikerült.

 

Bár Axel Tuanzebe - aki jelenleg az Aston Villát erősíti kölcsönben - is nyert mindkét kategóriában, neki nem sikerült két egymást követő évben elsőként végezni.

 

Olyan hírességek nyerték el korábban ezt a díjat, mint Darren Fletcher (2003-ban) és az akadémia jelenlegi vezetője, Nicky Butt (1994-ben).

 

Gratulálunk Chongy!
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!