Luke Shaw lett az év játékosa

A játékostársak elismerése után Luke Shaw megnyerte a Sir Matt Busby Év Játékosa díjat is.


A védő ötödik manchesteri szezonját zárja le, most nyerte meg először a Sir Mattről formázott szobrot.

 

A hivatalos applikáción keresztül több ezer szurkoló szavazhatott és Shaw zárt az élen. A második helyen Victor Lindelöf található, míg a dobogó alsó fokát Paul Pogba foglalhatja el.

 

Luke csapattársa, David De Gea nyomdokaiba lépett, aki szintén elnyerte ezt a két trófeát egy éven belül. Sőt, a kapus az utóbbi 4 szezon során háromszor is megtette ezt, köztük tavaly is.

 

Bár a manchesteriek számára nehéz szezon volt ez, Shaw kiemelkedően teljesített és méltó győztese lett ennek a kategóriának is.

 

Három hónapban - augusztus, szeptember és március - is a hónap játékosa lett a szezonban, melyben 40 alkalommal lépett pályára és ez a szám még nőhet is, amennyiben a Cardiff elleni, utolsó mérkőzésen is szerepet kap. Ennél többször még soha nem játszott a védő egy szezonon belül, még úgy is sikerült ezt a számot elérnie, hogy sérült is volt, valamint eltiltás miatt sem játszhatott.

 

 

A 23 éves labdarúgó a meccs embere lett februárban, amikor a Liverpool ellen gólnélküli döntetlennel zárt a csapat, valamint márciusban, a Watford elleni 2-1-es siker során.

 

Luke emlékezetesen kezdte ezt a szezont, hiszen a Leicester City elleni, első PL-mérkőzésen gólt szerzett, ami végül győzelmet jelentett.

 

Gólja mellett négyszer előkészítőként jeleskedett, gólpasszt adott kétszer Rashfordnak, valamint Lukakunak és Matának is.

 

Októberben Luke új szerződést kötött a klubbal, ami azt jelenti, jelenlegi kontraktusa 2023 júniusáig él, amit ráadásul plusz egy év követhet.

 

2015 szeptemberében, a PSV elleni találkozón nagyon komoly sérülést szenvedett, kettős lábtöréséből felépülve a mostani volt a legkiegyensúlyozottabb idénye, ami ahhoz vezetett, hogy az angol válogatottba is visszakerült.

 

Az eddigi nyertesek:

 

2017/18: David De Gea
2016/17: Ander Herrera
2015/16: David De Gea
2014/15: David De Gea
2013/14: David De Gea
2012/13: Robin van Persie
2011/12: Antonio Valencia
2010/11: Javier Hernandez
2009/10: Wayne Rooney
2008/09: Nemanja Vidic

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!