Mata emlékei a triplázásról

Juan Mata lenyűgöző összefoglalót adott arról, miként emlékszik arra a felejthetetlen pillanatra, amikor a Manchester United majdnem húsz éve triplázni tudott.


Lehet, hogy még nagyon fiatal volt akkor, de a spanyolnak két tiszta emléke is van 1999. május 26. estéjéről, amikor a Vörös Ördögök drámai végjátékban fordítottak és győzték le a Bayern Münchent, megszerezve a Bajnokok Ligája trófeáját és példátlan módon triplázni tudtak.

 

"Csak 11 éves voltam, de két dologra emlékszem" - mondta Juan. "Nyilván a gólokra - Ole és Sheringham találataira. De emlékszem a Bayern játékosaira is, akik elpusztítva feküdtek a gyepen."

 

"Szóval egyik oldalon boldogságot érezhettem, míg a másik oldalon bánatot - már egy megnyert találkozót vesztettek el, teljesen letörtek voltak."

 

"Az élet, mint a labdarúgásban, másodpercek alatt megváltozhat. Azon az estén a Manchester United számára nyilvánvaló, hogy a legjobban változtak a dolgok, triplázni tudtak, megnyerték a Premier League-t, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját - amire azóta sem volt példa."

 

 

"Úgy vélem, az a szezon védjegynek számított a Manchester Unitednek és annak, amit ez a klub megtestesít - ami a győzelem, jó játékosok a keretben, soha nem adjuk fel, hiszünk, fordítunk, legendás meccseket hozunk, legendás gólokat és legendás pillanatokat szerzünk."

 

"Mindez egy szezon alatt megtörtént - alig néhány hét alatt három serleget nyert a csapat."

 

"Elképzelem Manchestert, a várost, a csapattal ünnepelnek az emberek, elképzelem, milyen boldogság volt a klub minden alkalmazottjában. Érzelmek és boldogság, ezek voltak a klubnál, mely valami történelmit alkotott, hiszen még senki nem tudta ezt megtenni előtte."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!