Henderson a válogatottal is sikereket érne el

Dean Henderson, a Manchester United kapusa még több sikert szeretne elérni az angol U21-es válogatottal a korosztályos Európa-bajnokságon.


A 22 éves hálóőr kulcsszereplő volt a legutóbbi szezonban a Sheffield Unitednél, amely feljutott a Premier League-be. Miután a Championshipben az ő neve mellett szerepelt a legtöbb olyan találkozó, amin nem kapott gólt, így az Aranykesztyűt is elnyerte. Ez egy újabb, igen sikeres szezon volt az akadémiánkon nevelkedett játékos számára, aki 2017-ben együtt szerepelt a Shrewsbury Townnál a Vörös Ördögök legújabb igazolásával, Daniel James-szel.

 

Az EB-re szereplő gárda 1-es mezét megkapta Henderson az edzőtől, Aidy Boothroydtól, megelőzve a Southamptonban játszó Angus Gunnt és a newcastle-i Freddie Woodmant.

 

Henderson - aki 2017-ben U20-as világbajnoki címet szerzett U20-as szinten - nagyon várja már, hogy elkezdődjön a torna, aminek Olaszország és San Marino ad otthont és ami vasárnap a lengyelek és a belgák párharcával kezdődik.

 

A kapus célja az, hogy újabb trófeát nyerjen, amivel közelebb kerülhetne Gareth Southgate válogatottjához.

 

"Ez az, amiért egész életemben dolgoztam" - nyilatkozta Dean a Cumbrian News & Starnak. "Nem titok, a Manchester Unitedben és az angol válogatottban akarok játszani. Csak továbbra is keményen kell dolgoznom, két lábbal a földön kell járni, meg kell tartanom a céljaimat és akkor nincs ok, amiért ne jöhetne össze."

 

 

Anglia csoportjában szerepel Franciaország, Románia és Horvátország.

 

"Nagyon büszke pillanat, amikor felhúzod a mezt és a himnuszt énekled. Olyankor libabőrös leszel. De ezt nem veheted magától értetődőnek!"

 

"Anglia minden korosztályban sikeres volt, így meg kell próbálnunk elnyerni egy újabb trófeát. Megvannak a képességeink hozzá, úgyhogy félelem nélkül kell kifutnunk a pályára."

 

Hendersonék június 18-án a franciákkal, 21-én a románokkal, míg három nappal később a horvátokkal játszanak.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!