Phelan: Fejben és testben is fel kell készítenünk a játékosokat

A Manchester United másodedzője, Mike Phelan szerint a játékosok jól reagáltak a 2019-es felkészülési túrájuk első felében újonnan bevezetett edzésmódszerekre.


A Vörös Ördögök keményen dolgoznak Ausztráliában, miután menedzserük, Ole Gunnar Solskjaer magas intenzitású játékstílust szeretne látni a 2019/20-as szezonban csapatától. Ennek az intenzitásnak már mutatkoztak jelei a múlt szombati, Perth Glory ellen 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen is, de holnap már újabb erőpróba vár a manchesteriekre az ősi rivális Leeds United ellen.

 

A pályán töltött percek mindegyike segítségére lesz az egyes játékosok új szezonra történő fizikális felkészítésében, de Phelan szerint fontos, hogy a megfelelő üzenetet tudják átadni az edzőpályán is.

 

"Mi igyekszünk minden egyes apró részletet a helyére tenni" - kezdte Phelan.

 

"Arra kértük a játékosokat, hogy adjanak többet, reakciót várunk tőlük. Látható, hogy az edzések magas intenzitásúak. Továbbra is ezt a szintet kell fenntartanunk. Nem csak a szezon első meccsére (a Chelsea ellen augusztus 11-én), hanem az egész szezonra készítjük fel őket."

 

"Mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz volt az előző szezon - jól kezdtünk, de aztán pocsékul sikerült a vége. Biztosra kell mennünk azt illetően, hogy energia, állóképesség és lelkesedés terén az első pillanattól kezdve készen fogunk állni."

 

"Nem csak az erőnléti állapotról szól minden. Azt akarjuk, hogy mentálisan is elég kemények legyenek ahhoz, hogy megtapasztalják, miről szól a Manchester United - elejétől a végéig. Bizonyos mérkőzéseken voltak olyan szakaszok, amikor nagyon jól játszottunk és erősnek tűntünk, de aztán ez elillant. Vissza kell hoznunk azt a Man Unitedet, amely egészen a 96. percig küzd, mert manapság már erről szól a futball, nekünk pedig erre kell felkészülnünk."

 

"A játékosoknak fel kell fogniuk, hogy milyen érzés fáradtnak lenni és úgy is hajtani az utolsó leheletükig. Megpróbáljuk mindezt beléjük plántálni, a fejükbe és a testükbe egyaránt."

 

A United ismételten számtalan opció közül válogathat, amikor Perthben megmérkőznek a Leedsszel, és ugyanúgy élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy gyakorlatilag sort cserélnek a félidőben, mint tették azt a Perth Glory ellen.

 

 

"24 mezőnyjátékost hoztunk magunkkal a túrára és jó látni, hogy továbbra is 24 mezőnyjátékosunk vesz részt az edzéseken" - tette hozzá Phelan.

 

"Ez nagyszerű és már két hete így tudunk készülni. Megfelelően kell őket használnunk és mindenkinek megfelelő mennyiségű játékpercet kell kapnia. Az első két mérkőzés egyértelműen arról szól számunkra, hogy sokat variáljunk és próbálkozzunk. Nem nevezhető ideálisnak vagy egyensúlyi állapotnak mindez, de az egész arról szól, hogy mindenki a lehető legtöbbet játszhasson. Ezt követően a túra következő két mérkőzésén a formába hozás és az lebeghet a szemünk előtt, hogy kik azok, akiknek több percre van szükségük és hogyan kell kezelnünk ezeket a játékosokat a felkészülési időszak folytatásában."

 

Úgy tűnt, hogy a Leeds ezt a szezont már a Premier League-ben kezdheti meg, de a play-off elődöntőben a Derby County útjukat állta. A csalódás ellenére a Yorkshire-i alakulat eltökélt, hogy Marcelo Bielsa irányításával újra megpróbálják kivívni a feljutást, így biztosan motiváltan állnak majd hozzá a szerdai összecsapáshoz.

 

 

"Nagyon intenzív volt a játék, de még az edzősködés is, amikor Leedsben jártunk edzőként" - elevenítette fel Phelan.

 

"Hihetetlenül nehéz volt ellenük játszani - hazai és idegenbeli környezetben is, de különösen az Elland Roadon. A legkevesebb amit állíthatok, hogy mindig hangzavar uralkodik ott, ez pedig mindig arra sarkallja az edzőt, hogy felpattanjon a helyéről és a pálya széléről instruáljon."

 

"A mérkőzések során időnként csontzene volt a jellemző. A Leeds United nagyon szenvedélyes szurkolótáborral rendelkezik és akkoriban nagyon jó csapatuk volt. Szeretnék ezeket az emlékeket újra visszaidézni és visszatérni a Premier League-be."

 

"Bielsa egy remek edző, aki nagyon mélyen beleássa magát a játék elemzésébe. Nagyon szenvedélyes a futball iránt és azt illetően is, hogy milyen játékkal rukkol elő a csapata. Szerintem az előző szezonban is láthattuk, hogy mennyire közel voltak a feljutáshoz és valószínűleg meg is érdemelték volna azt. Csak egy kis extrára lett volna szükségük, de az nem volt meg. Keményen dolgozik a csapattal és átadja azokat az értékeket, amiket látni akar a játékosaitól. Ezúttal is mindvégig oda fog rájuk figyelni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!