McTominay izgatott a Tottenham meccs miatt

Scott McTominay már izgatottan várja, hogy a Manchester United folytathassa hazai rivalizálását a Tottenham Hotspurrel, amikor a két csapat csütörtökön az International Champions Cup keretében csap össze Sanghajban.


Marcus Rashford góljával idén januárban 1-0-s győzelmet arattak a Vörös Ördögök, azt követően, hogy az észak-londoniak augusztusban az Old Traffordon tudtak nyerni, McTominay szerint pedig csapata következő felkészülési mérkőzése jó erőpróbaként fog szolgálni a Premier League következő szezonját megelőzően.

 

"Volt néhány remek mérkőzésünk a Tottenham ellen az előző szezonban, a felkészülési szezonban pedig a kezdő sípszótól kezdve szeretnénk letenni a névjegyünket" - kezdte Scott az Inter elleni 1-0-s szombati sikert követően.

 

"Nekik akarunk ugrani és megmutatni, hogy az előttünk álló szezonban ott leszünk és meg kell vívniuk a harcot velünk."

 

A Vörös Ördögök szeretnék fenntartani tökéletes mérlegüket a túrán, ugyanis eddigi három mérkőzésüket még csak gólt sem kapva tudták győzelemmel abszolválni. Szingapúrban egy Mason Greenwood góllal bizonyult jobbnak Ole Gunnar Solskjaer legénysége az Internél, McTominay pedig elégedett a dolgok alakulásával a nyár folyamán.

 

"A felkészülési mérkőzések egyre-másra jönnek és egyre nehezebbek. Erős csapattal álltunk fel és ez egy igazi erőfelmérő volt számunkra" - tette hozzá a 22 éves középpályás a milánóiak elleni összecsapásra utalva.

 

"Az első 60 perc megmutatta, hogy ők egy kompakt csapat, akik nagyon jól védekeznek és kontrákkal akarnak megtörni. Kemény meccs volt."

 

Párás időjárási körülmények között a United profitálni tudott abból, hogy 60 percnyi játékot követően szinte teljes csapatát lecserélte, így lépett pályára többek között McTominay is.

 

 

"Amikor a fiúk beálltak, nagyon jól nyomást tudtunk helyezni az Interre, hibára kényszerítettük őket és megpróbáltak hátulról építkezve játszani."

 

"Nem volt könnyű számukra, mi pedig megmutattuk milyen energia és eltökéltség lakozik bennünk, hogy gólt szerezzünk."

 

A felkészülési szezon egyik legészrevehetőbb aspektusa eddig a csapat letámadása az ellenfél védekező harmadában - amely a Spurs menedzsere, Mauricio Pochettino által vált ismertté.

 

McTominay elmondta, keretük tagjai örülnek a rájuk nehezedő megnövekedett fizikális terheknek.

 

"Beszéltem Phillel [Jones], Ashley-vel [Young] és Masonnal [Greenwood] a meccs után, és mind azt mondtuk, hogy mennyire élveztük ezt a játékstílust."

 

"Ez szép módja annak, hogy megmutassuk a csapatoknak a versenyképességünket és hogy képesek vagyunk a pályán minden szempontból legyőzni őket. Ezt az üzenetet kaptuk az edzői stábtól is."

 

 

Aaron Wan-Bissaka úgy várhatja csapata Kínában megrendezésre kerülő következő mérkőzését, hogy egymás után kétszer is begyűjtötte a mérkőzés legjobbja elismerést, McTominay pedig nagy lelkesedéssel beszélt az új igazolás csapattársaira gyakorolt hatásáról.

 

"A partvonal mellől néztük és egészen hihetetlen volt látni, ahogy szinte minden helyzetben becsúszott, de emellett kontrollált is volt, ahogyan ezt csinálta."

 

"Ő is egy olyan játékos, aki napról-napra tanul az edzői stábtól. Időbe telik, amíg az ember beilleszkedik egy új csapatba és alkalmazkodik, de neki ez szinte azonnal sikerült."

 

"Úgy viselkedik, mint aki egy a sok közül és nagyon jó magunk körül tudni. Ő egy olyan nagy játékos, aki nagyszerű erősítés lesz számunkra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!