Shaw: Greenwoodból nagy játékos lehet

Csapattársa, Luke Shaw szerint a Manchester United tinédzserkorú csatára, Mason Greenwood sikerre van ítélve.


A klub akadémiájának legújabb, 17 éves reménysége Perthben, a Leeds United 4-0-s legyőzésekor szerezte meg első gólját a felnőtt csapatban, majd az ő találatával verték meg 1-0-ra az Intert múlt szombaton az International Champions Cupban.

 

Teljesítményével lenyűgözte menedzserét, Ole Gunnar Solskjaert is, aki akár azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a saját nevelésű játékosra a kezdőcsapatban számít majd a Chelsea elleni, augusztus 11-i bajnoki idénynyitón.

 

Shaw, aki a kezdeti nehezebb Unitedes időszaka után az előző szezonban már kulcsembere volt a csapatnak, hiszi hogy Greenwood előtt fényes jövő áll, csakúgy, mint többi fiatal társa, Tahith Chong, Axel Tuanzebe és Angel Gomes előtt.

 

"Elég könnyű azt megmondani, ha valakiben játékosként van valami plusz; mind a négyen olyan különböző kvalitásokkal rendelkeznek, amelyek segítségével egy nap, de akár nagyon hamar a United játékosai lehetnek. Mason szerintem ehhez nagyon közel áll" - kezdte Shaw.

 

"Nincsenek kétségeim azt illetően, hogy a szezon végére nagyon fontos játékosunkká fog válni."

 

"Nehéz belegondolni, hogy még csak 17 éves és egészen hihetetlen, hogy ilyen tehetséggel van megáldva. Kétlábas - ilyen korban ez lenyűgöző."

 

"Korához képest sokkal érettebb, de ez nem párosul önteltséggel. Ez a lehető legtökéletesebb állapot."

 

 

Bár úgy tűnik, hogy Shaw helye megingathatatlan a védelem baloldalán az Old Traffordon, a 24 éves játékos nagyon is jól tudja, hogy nincs könnyű út a sztárság felé.

 

"Én már átestem hasonló helyzeten, így tudom, hogy egy új vagy fiatal játékosnak mire van szüksége" - tette hozzá.

 

"Én mindig itt vagyok, hogy tanáccsal szolgálhassak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!