Ole: Greenwood kezdhet a Chelsea ellen

Ole Gunnar Solskjaer utalást tett rá, hogy Mason Greenwood eséllyel pályázik a Manchester United kezdőcsapatába való jelölésre, amikor augusztus 11-én a Chelsea ellen megkezdik a Premier League szezonját, ugyanis a jó formában lévő játékosokat nem lehet figyelmen kívül hagyni.


A 17 éves csatár első gólját szerezte a Vörös Ördögök felnőtt csapatában szerdán, a Leeds United ellen 4-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen Perthben.

 

Solskjaer hiszi, hogy ez a gól levette a terhet Greenwood "tehetséges" vállairól és arra ösztönzi a klub akadémiájának egyik legújabb csiszolatlan gyémántját, hogy most ne vegye le lábát a gázpedálról és teljesítse ki magát és a benne rejlő potenciált.

 

"Nagyon elégedettek voltunk a góljával, a csatároknak fontos, hogy betaláljanak" - kezdte a norvég menedzser mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"El is mondtuk és tudjuk is, hogy képes gólokat szerezni, de az első talán leveszi a terheket a vállairól. A mozgása, intelligenciája - ez a fiatal fiú nagyon jó játékos lesz."

 

 

"A támadószekciónk mind a négy pozíciójában képes játszani, egy született futballista. Nagyon jó a bal lába, de a csatársor bármelyik posztján megállja a helyét."

 

"Ő egy tehetséges fiú, akinek minden lehetősége megvan rá, hogy befusson a Manchester United játékosaként. Ha sérülésmentes és profi tud maradni, akkor biztos vagyok benne, hogy élni fog a lehetőségével, mert ehhez minden megvan benne."

 

Amikor arról kérdezték, hogy Greenwoodot számításba veszi-e a Chelsea elleni bajnoki szezonnyitó kezdőcsapatának összeállításakor, Solskjaer így folytatta:

"Minden esélye megvan, hogy kezdjen, ez egyértelmű."

 

"Több, mint képes lenne erre. Mindig ott helyezkedik, ahol lennie kell, a tizenhatos környékén pedig bármikor képes helyzetet kialakítani. Nem fogom azt mondani, hogy ez nem egy lehetőség, erre jó esély van, ha folytatja ezt az utat. Nehéz olyan játékosokat a kezdőcsapaton kívül tartani, akik jól teljesítenek."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!