McTominay: Nem lehet reprodukálni a '92-es korosztályt

Lehetetlen küldetés Scott McTominay szerint a Manchester United legendás, 1992-es korosztályát megismételni, viszont abban hisz, hogy a klub jelenlegi fiatal generációja játékra kész.


A Unitednél szemmel láthatóan fiatal, angol játékosok megszerzését tűzték ki a nyáron, emellett pedig több akadémiáról kikerült játékos is lehetőséghez jutott eddig a felnőtt csapat nyári túráján.

 

A még csak 17 éves Mason Greenwood megszerezte első gólját a Leeds United 4-0-s kiütése alkalmával, majd az ő nevéhez fűződött a győztes találat a múlt szombati, Inter elleni összecsapáson is.

 

A 22 éves McTominay már öt éves kora óta a klub kötelékébe tartozik, 2017 májusi bemutatkozása pedig még José Mourinho kezei alatt történt. A skót válogatott alapemberének számító középpályás pedig hiszi, hogy az akadémia tehetségei a következő szezonban harcban lehetnek a kezdőcsapatbeli tagságért.

 

 

"Természetesen a '92-es korosztály hihetetlenül kivételes volt és nagyon, de nagyon nehéz lenne valami olyasmit megismételni, amit ők elértek. Többé-kevésbé lehetetlennek tartom" - kezdte.

 

"Lenyűgöző időszak volt az, de nekünk is van több fiatal tehetségünk is, akik készen állnak a tanulásra, hajlandóak elmenni a falig és mindent megtenni azért, hogy bekerüljenek a kezdőbe, nyomás alá helyezve ezzel a felnőtt csapat idősebb tagjait."

 

"Ez lesz az én célom is, ahogyan Axelé (Tuanzebe) és Masoné (Greenwood) is."

 

"Mindenkinek fontos lesz, hogy összetartsunk és olyan csapatszellem alakuljon ki, mint amilyen az összes korosztályban. Az U9-estől egészen az U23-asig nagyon nagy hangsúlyt kap ez a dolog és ez itt is fontos lesz."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!