Gomes: Leírhatatlan mit éreztem a gólomnál

Angel Gomes elárulta, leírhatatlan érzések kerítették hatalmukba, amikor megszerezte első gólját a Manchester United felnőtt csapatában.


Az ifjú középpályás szerezte csapata késői győztesgólját, amikor a Manchester United csütörtökön 2-1-re legyőzte a Tottenham Hotspurt Sanghajban, folytatva ezzel száz százalékos teljesítményüket nyári felkészülési túrájuk során.

 

A vezetést a Vörös Ördögök szerezték meg a találkozón Anthony Martial 21. percben szerzett találatával, amelyet a második félidő derekán Lucas Moura egyenlített ki egy szerencsésen megpattanó lövésből.

 

10 perccel a rendes játékidő lejárta előtt úgy tűnt, hogy a győztes kilétét büntetőpárbajban döntik majd el a felek, Gomes azonban a tizenhatos baloldalán összeszedte a labdát, jól kényszerítőzött Juan Mataval, majd Paulo Gazzaniga mellett a hosszú oldalra pöckölt.

 

"Nem tudom szavakkal leírni, hogy mit éreztem" - kezdte Angel a MUTV-nek a lefújást követően.

 

"Amint bement a lövésem, csak a szurkolókkal akartam együtt ünnepelni - ezért csúsztam meg!"

 

"A mostani a második túrám a felnőtt csapattal, de ez volt az első gólom. Amikor játéklehetőséghez jutok, olyankor mindig meg akarom mutatni magamat és hogy mit tudok."

 

 

Gomes késői győztesgólja tovább nyújtotta a Vörös Ördögök azon rekordját, hogy a 2019-es túra összes góljában részt vállalt gólpasszal, vagy a végrehajtással legalább egy, a klub akadémiájáról kikerült játékos.

 

A középpályásnak nagy örömére szolgált, hogy James Garner és Mason Greenwood után ő is fel tudott iratkozni a gólszerzők közé, akik a Perth Glory, illetve a Leeds United ellen szerzett találataikkal tudtak először eredményesek lenni felnőtt szinten.

 

"Kaptam egy kis zrikálást a játékostársaimtól, mivel már több egykori akadémista is gólt szerzett, úgyhogy biztosra kellett mennem, hogy én is betalálok" - tette hozzá Gomes.

 

"Mindez mutatja, hogy a klub nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felépítse fiatal tehetségeit, ez a mérlegünk pedig lenyűgöző."

 

A Kínában aratott győzelemmel a manchesteriek 2019-es nyári túrájának távoli része véget ért, amely részeként előbb az ausztráliai Perthben győzték le a helyi Glory-t 2-0-ra, illetve az ősi rivális Leeds Unitedet 4-0-ra, majd megverték az Intert is Szingapúrban.

 

 

Mivel most már manchesteri visszatérésükre koncentrálnak, ezért Gomes egy kicsit visszatekintett túrájuk eddigi alakulására.

 

"Nagyszerű túrán vagyunk túl eddig, a csapat pedig nagyon jól összeszokott."

 

"Jól sikerült az új igazolások beilleszkedése, az edzői utasításokat pedig megfelelően teljesítettük, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk az új szezon kezdetét illetően."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!