Ferguson sajnálja Butt és Neville távozását

Sir Alexnek voltak nehéz döntései pályafutása során.


A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson elmondta, az Old Traffordon eltöltött ideje alatt több nagyon nehéz döntést is meg kellett hoznia, többek között Nicky Butt és Phil Neville elengedése is ezekhez tartozott.

Az említett két játékos tagja volt az 1992-es arany generációnak és olyan fiatalokkal emlegették õket együtt, mint Paul Scholes, Ryan Giggs vagy épp David Beckham. Ferguson elismerte, tisztában volt vele, hogy a két játékos távozása láthatáron volt és nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, mikor engedte nekik, hogy csatlakozzanak a Newcastle és az Everton csapatához.

Butt 2004-ben hagyta el az Old Traffordot több, mint 300 mérkõzéssel a háta mögött, míg Neville egy évvel késõbb távozott azután, hogy mindkettejük hat Premier League gyõzelembõl vették ki részüket.

 


"Szörnyû kimondani, de ebben a munkában nem lehetsz érzelgõs" - mondta Fergie a The Manager magazin legutóbbi számának.

"Szeretem a volt játékosaimat is és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy sok nagyszerû játékos szerepelt nálunk a karrierem során."

"A Unitednél Giggs, Nevilleék, Scholes és Butt azok, akik képviselték a klub szellemiségét. Minden játékos nagy szerepet játszott a sikereimben.

"Ami Buttot és Phil Nevillet illeti, nekem el kellett engednem máshova. Rettegtem, mikor azt kellett mondanom nekik, nem játszanak. Igazságtalan volt velük szemben, mert jó játékosok és nagy részük volt a Manchester United feltámadásában. Amikor eljött az ideje, hogy elengedjem õket, tudtam, nagyon fontos és hûséges szálakat vágok el, amit nem tudtam élvezni."

 


sport.co.uk 


sport.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!